Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nadia Mathiasen
Foto: Nadia Mathiasen

Helleflynderen, som er den største blandt fladfiskene, har et fast og hvidt kød. Den kan i denne opskrift sagtens erstattes med andre typer fisk.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagens opskrift: Stegt helleflynder med ærter, nye kartofler og sauce blanquette

I modsætning til når du laver hollandaise, behøver du ikke at bekymre dig om risikoen for, at din sauce blanquette skiller. Den kan nemlig hurtigt samles igen med en stavblender.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

4 helleflynderfileter

800 g nye kartofler

1 bdt. forårsløg

2 hjertesalathoveder

25 g smør

300 g bælgede ærter

olie til stegning

ærteskud til pynt

salt, peber

Sauce blanquette

250 g smør

250 ml hønse- eller fiskefond

1 æg

2 æggeblommer

2 spsk. cremefraiche

citronsaft

salt, peber

Sådan gør du:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Snit forårsløgene, og skær hjertesalaten i strimler. Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt forårsløg og ærter, og sautér et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt hjertesalaten sammen med 1/2 dl af kogevandet fra kartoflerne. Læg låg på gryden, og lad det dampe i et par minutter.
  3. Krydr helleflynderfileterne med salt og peber, og steg dem i olie i ca. 4-5 minutter afhængigt af tykkelse, til de lige akkurat er gennemstegte.
  4. Anret på tallerkner, og pynt med ærteskud. Servér med sauce blanquette.
  5. Sauce blanquette: Kom smør og fond i en gryde, og varm op, til smørret er smeltet. Blend æg, æggeblommer og cremefraiche sammen med en stavblender, og tilsæt smørblandingen, mens du fortsat blender.
  6. Hæld saucen tilbage i gryden, varm op, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Tip: Hvis saucen skiller, kan du samle den ved at blende den igen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden