Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Helleflynderen, som er den største blandt fladfiskene, har et fast og hvidt kød. Den kan i denne opskrift sagtens erstattes med andre typer fisk.
Foto: Nadia Mathiasen

Helleflynderen, som er den største blandt fladfiskene, har et fast og hvidt kød. Den kan i denne opskrift sagtens erstattes med andre typer fisk.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagens opskrift: Stegt helleflynder med ærter, nye kartofler og sauce blanquette

I modsætning til når du laver hollandaise, behøver du ikke at bekymre dig om risikoen for, at din sauce blanquette skiller. Den kan nemlig hurtigt samles igen med en stavblender.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

4 helleflynderfileter

800 g nye kartofler

1 bdt. forårsløg

2 hjertesalathoveder

25 g smør

300 g bælgede ærter

olie til stegning

ærteskud til pynt

salt, peber

Sauce blanquette

250 g smør

250 ml hønse- eller fiskefond

1 æg

2 æggeblommer

2 spsk. cremefraiche

citronsaft

salt, peber

Sådan gør du:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Snit forårsløgene, og skær hjertesalaten i strimler. Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt forårsløg og ærter, og sautér et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt hjertesalaten sammen med 1/2 dl af kogevandet fra kartoflerne. Læg låg på gryden, og lad det dampe i et par minutter.
  3. Krydr helleflynderfileterne med salt og peber, og steg dem i olie i ca. 4-5 minutter afhængigt af tykkelse, til de lige akkurat er gennemstegte.
  4. Anret på tallerkner, og pynt med ærteskud. Servér med sauce blanquette.
  5. Sauce blanquette: Kom smør og fond i en gryde, og varm op, til smørret er smeltet. Blend æg, æggeblommer og cremefraiche sammen med en stavblender, og tilsæt smørblandingen, mens du fortsat blender.
  6. Hæld saucen tilbage i gryden, varm op, og smag til med citronsaft, salt og peber.

Tip: Hvis saucen skiller, kan du samle den ved at blende den igen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden