0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sæsondelikatesse til Kristi Himmelfart: Pil din fjordreje selv og smag på selve lykken

De er dødbesværlige, de hele fjordrejer. Men det er det hele værd. Her får du Adam Aamanns guddommelige retter med fjordrejer - og lidt om hvordan du piller dem.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Adam Aamann tilbereder fjordrejer over bål i haven.

Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fjordrejer er for mig den ultimative sommerhalvårsråvare, der sammen med aspargesene symboliserer forår, sommer, sol, blå himmel og den frihed, der er forbundet med livet på denne årstid.

Fjordrejer har ved tilberedning en helt særegen parfumeret duft, næsten på niveau med safran. Duften af de første fjordrejer, der rammer en varm pande, eller en fjordrejebisque, der står og bobler, har brændt sig ind i min hjernebark. Den bringer mig øjeblikkelig tilbage til min tid som ung kok på restaurant Tinggården i Asserbo, hvor jeg for første gang fik skærpet sanserne af en overflod af saftige lokale råvarer.

Fjordrejer eller roskilderejer, som de også kaldes, bliver betragtet som de mest eksklusive rejer herhjemme på grund af deres lette subtile parfumerede smag, men også i høj grad, fordi de er så tidskrævende at pille. Fjordrejen er ca. 5 cm lang, grå og let gennemsigtig i rå tilstand og skifter farve til lyserød/rød ved tilberedning.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce

  • Lene Samsø
    6 opskrifter med ramsløg
  • Columbus Leth
    Aspargessæson
  • Columbus Leth
    Rappe rabarber