0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Opskrifter: Nu skal der trækkes torsk i land

Du kan fange andet end indkøbsvogne og gamle cykler i Københavns Havn. Multer, makreller, hornfisk og torsk boltrer sig under overfladen, og vandet er så rent, at fiskene sagtens kan spises.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram

Du kan vælge at købe din fisk hos en god fiskehandler. Eller du kan fange den selv i Københavns Havn. Især området omkring Oceankaj er godt, hvis du vil have torsk til middag.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Københavns Havn vrimler med fisk. Både multer, makreller, hornfisk og torsk er hyppige gæster lige under overfladen. Og de kan spises, kan de. Fra man i midten af 1990’erne begyndte at rense vandet i havnen og til nu, er vandet blevet så rent, at du kan servere fiskene, hvis du kan fange dem. Men du bør holde dig fra de fedeste fisk og dem, som lever på bunden.

Der er flere steder, hvor du kan du fange fisk selv, dog er det ikke tilladt at fiske i selve havneløbet. Men eksempelvis i området omkring Oceankaj er det ved hjælp af grusmolen muligt at komme helt ud i Øresund til der, hvor vandet hurtigt bliver dybt og koldt med en fin sandbund, som blandt andet tiltrækker torsk.

Du kan selvfølgelig også bare købe dine fisk hos en god fiskehandler. Under alle omstændigheder bør du tænke fisk ind i menuen til de lange sommeraftener, som venter, for det fortjener de. Her er fire forslag til, hvordan du kan bruge torsken. Alle opskrifter er nemme og hurtige at gå til, så du kan bruge tiden udendørs i stedet for inde i køkkenet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce