0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Grønne desserter fra Gemyse: »Når man begynder at kede sig, laver man noget, der er lidt kukkuk«

I Norden vokser flere forskellige grøntsager end frugter, så det er helt naturligt at udnytte denne rigdom i desserter, mener køkkenchef Mette Dahlgaard Jensen fra Gemyse, som netop har udsendt en kogebog fuld af grøn mad. Marie Holm har besøgt hende i køkkenet og fået tre grønne dessertopskrifter med hjem.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

»Serverer man en dessert, som folk synes er for underlig, er man nødt til at servere et stykke fyldt chokolade bagefter«, mener Marie Holm (th.), som er i køkkenet hos Mette Dahlgaard Jensen i Gemyse.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der var engang, da de desserter, jeg mødte på menukortene hos byens restauranter, var med jordbær og hindbær og ribs og æbler og kirsebær og blommer. Så enkelt er det ikke længere.

Nu er det asparges, gulerødder, majs, kartofler, karljohanner, jordskokker og ærter, der står skrevet på kortet, når jeg når til måltidets vidunderlige, søde finale. Personligt dømte jeg tidligt de grønne desserter ude som en modedille, og jeg har måttet æde mine ord og mange grøntsagsdesserter siden!

Vegecentrismen blomstrer for fuld kraft i dessertkøkkenet, særligt i den avantgardistiske, bestjernede del af det, og den har spredt sig som skvalderkål i en have, siden første generation af grønne desserter dukkede op i midten af nullerne. I dag har de fleste restauranter med bare lidt at byde på grøntsager og krydderurter på dessertkortet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce