0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Aftale på plads: Danmark tager et stort skridt mod genåbning på fredag – bortset fra diskoteker

Coronapasset og mundbind udfases som del af en genåbningsaftale, som et flertal af Folketingets partier forhandlede på plads natten til tirsdag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Danmark

Fra 21. maj er diskoteker lukket, men alt andet er i princippet åbent som følge af genåbningsaftale mellem et flertal af Folketingets partier, siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på et pressemøde kort efter midnat natten til tirsdag.

»Hvis man tager et blankt stykke papir, så vil der stå, at fra 21. maj er natklubber og diskoteker lukket. Men alt andet er åbent, dog med nogle restriktioner«, siger Søren Pape Poulsen.

Elever på ungdoms- og voksenuddannelserne kan fra 21. maj vende fuldt ud tilbage, mens partierne også er enige om en plan for en gradvis normalisering af fysisk fremmøde på arbejdspladser.

Det vil ske i tre faser, hvor første fase tillader 20 procent fremmøde. Herefter vil man tillade 50 procent fremmøde fra omkring 14. juni og 100 procent fremmøde fra 1. august.

Som tidligere aftalt vil forsamlingsforbuddet hæves fra fredag fra 25 til 50 personer indendørs og fra 75 til 100 personer udendørs.

Mundbind og coronapas vil blive udfaset

Derudover har partierne aftalt at udfase mundbind og coronapas, når alle over 16 år er tilbudt en vaccine. Det vil ifølge vaccinationskalenderen ske i slutningen af august.

»Vi kommer til at følge aftalen om udfasning af coronapasset til dørs. Det er ikke rimeligt, at folk skal bruge timevis på at få fornyet coronapasset i tide og udvide«, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan den yderligere genåbning og udfasning af coronapas og mundbind kun lade sig gøre, fordi Danmark er »et meget gunstigt sted« i epidemien trods en lille stigning de seneste dage i antallet af smittede.

»Det kan kun lade sig gøre, fordi vi bevarer grundlæggende strukturer som massiv testning og lokale nedlukninger. Det er de redskaber, der sikrer, at vi nu kan åbne mere op«, siger Magnus Heunicke på pressemødet.

Ritzau