0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Landbrug & Fødevarers topchef smækker med døren på grund af håndtering af #MeToo-sag

Direktøren føler sig ikke hørt af den øverste politiske ledelse. Landbrug & Fødevarer igangsætter nu en ekstern undersøgelse af arbejdskulturen i organisationen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anne Arhnung er fortid som direktør for Landbrug & Fødevarer. Hun har opsagt sin stilling med øjeblikkelig virkning. Det bekræfter Landbrug & Fødevarer over for Politiken.

Årsagen til opsigelsen skal findes i uenighed mellem Arhnung og den øverste politiske ledelse om håndteringen af sagen om sexisme i DanBred, skriver Arhnung i en pressemeddelelse, som TV 2 citerer fra. 52-årige Anne Arhnung tiltrådte som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer i november 2018.

Landbrug & Fødevarer er hovedaktionær i DanBred og ejer 51 procent af virksomheden. DanBred har specialiseret sig i grisegenetik og sælger avlsdyr og sæd til store dele af verden.

Sagen, som erhvervsmediet Finans har afdækket, omhandler den nu tidligere direktør i DanBred, Thomas Muurmann Henriksen, som ifølge Finans’ artikler gennem flere år har chikaneret flere kvinder til firmafester.

Anne Arhnung og bestyrelsesformanden i Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, samt hele sektorbestyrelsen i L&F Griseproduktion blev ifølge Finans allerede 29. juli advaret om flere krænkelsessager i DanBred. Landbrug & Fødevarer fandt det på daværende tidspunkt ikke nødvendigt at blande sig i DanBreds håndtering af sagen, hvor Thomas Muurmann Henriksen i første omgang fik lov at blive siddende som direktør.

Thomas Muurmann Henriksen samt hele bestyrelsen i DanBred blev dog skiftet ud, efter sagen kom frem. Det hed først fra DanBred, at Thomas Muurmann Henriksen selv havde fratrådt sin stilling, en udlægning, den daværende bestyrelsesformand bekræftede. Siden måtte den nye bestyrelsesformand i DanBred, Andreas Lundby, dog meddele Finans, at Thomas Muurmann Henriksen ikke selv havde sagt op, men derimod var blevet opsagt.

Flere kvinder har som konsekvens modtaget erstatninger fra DanBred. Tre ofre for sexchikane i virksomheden er blevet tilbudt mellem 25.000 og 50.000 kroner i erstatning, mens et fjerde offer blev tilbudt godt 700.000 kroner i godtgørelse.

Kritik af ledelsen

Ifølge TV 2 skriver Anne Arhnung i pressemeddelelsen:

»Jeg har, siden