Det kan være en risikabel affære at efterlade sit barn uden døre i en barnevogn, viser sagen, hvor en kvinde alene blev dømt for tyveri efter at have taget en barnevogn med et barn i med sig.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen (arkiv)

Det kan være en risikabel affære at efterlade sit barn uden døre i en barnevogn, viser sagen, hvor en kvinde alene blev dømt for tyveri efter at have taget en barnevogn med et barn i med sig.

København

Stjal barnevogn med barn: »Den var pæn. Jeg manglede en til min egen søn«

Hun var netop ankommet til Danmark, da hun fik øje på en barnevogn og straks tog den, selv om der lå en baby i den.

København

Der gik knap et døgn fra en kvindes ankomst til København, før hun stjal en barnevogn med et barn.

Men selv om der rutinemæssigt ligger børn i barnevogne herhjemme, så var hun alene sigtet for tyveri, da hun tirsdag blev fremstillet ved et grundlovsforhør i Københavns Byret.

»Vi kan ikke bevise, at hun havde til hensigt at bortføre barnet, når forklaringen går på et tyveri«, oplyser senioranklager Mads Schiønning.

Hun slap med dom for tyveri og fik en straf 20 dages fængsel og en udvisning af Danmark i seks år, da hun indrømmede at have stjålet barnevognen, men afviste at have villet bortføre barnet.

Jeg så først barnet, da han tog det op.

Den 23-årige rumænske kvinde var kommet til Danmark søndag aften. Hun var ifølge sin forklaring blevet lovet arbejde af en kvindelig kontakt, som hun mandag mødtes med på Jens Warmings Vej på Amager.

Ifølge sin forklaring i retten fik øje på barnevognen, da de to gik op ad gaden.

»Den var pæn. Jeg manglede en til min egen søn«, sagde hun. Så hun tog barnevognen uden i øvrigt at se efter, om der lå et barn i den.

Hun var tilsyneladende ikke klar over, at der også lå en babyalarm inde hos det lille barn, og at forældrene kunne høre, hvordan deres barn blev taget fra dem.

Tjekkede ikke barnevognen før hun stak af med den

Faderen løb ud på gaden og fangede bortføreren, mens den anden kvinde stak af. Og selv om den 23-årige ifølge faderen gjorde modstand og forsøgte  at undslippe, så lykkedes det ham at holde hende fast, indtil politiet kom.

»Jeg så først barnet, da han tog det op«, sagde hun under afhøringen i retten.

Hendes forsvarsadvokat Jane Ranum lagde vægt på, at den unge kvinde ikke havde til hensigt at stjæle spædbarnet, et synspunkt, dommer Lisbeth Christensen tilsluttede sig under retsmødet.

Anklageren krævede en straksdom på 30 dages fængsel til den 23-årige.

»Jeg lægger vægt på, at det er sket i forening med en anden, at hun netop var ankommet til Danmark og at det indgår, at hun ikke sikrede sig, at barnevognen var tom, inden hun tog den«, sagde han.

Forsvareren betonede til gengæld, at kvinden blev fristet af synet af barnevognen, fordi hun selv har børn og at der ikke er oplysninger om, at den 23-årige tidligere har været her i kriminelt ærinde.

Ægtefællen var rejst op for at hente den 23-årige

På det tidspunkt var retsmødet blevet forstyrret noget, da kvindens ægtemand kom styrtende ind i retssalen medbringende hendes eget barn. Det udløste en del følelsesmæssige udbrud fra dem begge.

Det endte med en dom på fængsel i 20 dage. Begrundelsen for den straf var, at tyveriet skete kort efter kvindens ankomst til Danmark og at barnevognen havde en vis værdi.

Parret bor i Tyskland. Og selv om ægtefællen var taget til Danmark for at hente hende modtog kvinden dommen på stedet »af praktiske årsager«, meddelte hendes forsvarer.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce