Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Carlsbergbyen rejser sig.

København er genrejst – som en skæv by for de rige og unge og med naboer, der ligner dig selv

Fra at være en fattig by i 1980'erne har København de seneste 20 år udviklet sig eksplosivt med større og dyrere boliger. For folk med almindelige lønindkomster er det blevet næsten umuligt at finde en bolig, der kan betales.

FOR ABONNENTER

Hvis man har tænkt sig at købe en lejlighed i Danmarks tredjehøjeste bygning, Bohrs Tårn i et af Københavns nyeste kvarterer, Carlsberg Byen, skal man sørge for at komme ud af elevatoren på den rigtige etage. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse. For prisen stiger for hver etage, man bevæger sig op.

For eksempel er prisforskellen på to nærmest identiske lejligheder på henholdsvis næstøverste og øverste 29. etage ikke mindre end tre millioner kroner. I de højere luftlag heroppe har man på en dag med klar himmel hele København liggende for sine fødder: de handlende på Vesterbro, trafikken ved Sjællandsbroen og Rådhustårnets irgrønne kobbertag. Og kniber man øjnene let sammen, kan man se helt ud til kranerne i Nordhavn.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden