Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: MIRIAM DALSGAARD
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Troels Lund smider Rolex-uret

Efter Rolex-ballade dropper skatteministeren dyre ure fra mellemøstlige gavegivere.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har løsnet urremmen og afleveret sit omstridte Rolex-ur fra Qatars sheik Tamim Bin Hamad Al-Thani til Skatteministeriet.

Og dermed lægger Folketingets ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, sagen død, efter at han tilbage i november gik ind i sagen.

Det fremgår af breve mellem Statsministeriet og Folketingets Ombudsmand, som Politiken har set.

Populær gaveidé Troels Lund Poulsen modtog gaven, da han i januar sidste år – som miljøminister – var på rejse i Qatar, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Og armbåndsure var tilsyneladende årets gavehit på de kanter, da Troels Lund Poulsen kom forbi. I hvert fald modtog han ud over det 68.000 kroner dyre Rolex-ur fra Qatar-sheiken også et ur – dog af mærket Hamilton til blot et par tusinde kroner – fra den saudiarabiske kong Abdullah.

Men Rolex-uret, der glimtede på ministerens håndled, blev hurtigt en klods om benet på ham, da B.T. begyndte at skrive om urene.

Selv om Troels Lund Poulsen forklarede, at han havde betalt moms og told af urene, mente forskellige eksperter, at ministeren havde overtrådt regler fra Personalestyrelsen om, at offentligt ansatte kun må modtage mindre gaver som for eksempel vin og bøger.

Også Folketingets Ombudsmand løftede som sagt øjenbrynet og forklarede, at han havde bemærket prisen på uret, og understregede desuden, at der gælder de samme principper for ministre som for alle offentligt ansatte.

Han bad desuden Statsministeriet om en forklaring på, om man der mente, at urgaverne »gav ministeriet anledning til at foretage sig noget«.

Sagen er væk med urene
Men efter at have konfereret med Statsministeriet, der har fået en forklaring fra Skatteministeriet, lægger ombudsmanden nu sagen ned.

Det fremgår af Skatteministeriets udtalelse, at skatteministeren har afleveret Rolex-uret»Da det fremgår af Skatteministeriets udtalelse, at skatteministeren har afleveret Rolex-uret – og et Hamilton-ur – til Skatteministeriet, hvor urene vil blive opbevaret, mener jeg ikke, at jeg har grundlag for at foretage mig mere i sagen«, skriver ombudsmanden således i brevet til Statsministeriet.

Hvor længe urene skal ligge i Skatteministeriet og samle støv, og hvorfor det i øvrigt ikke er Miljøministeriets ansatte, der skal kunne beundre urene – som jo blev givet til miljøminister og ikke skatteminister Troels Lund Poulsen – melder historien dog intet om.

Og ifølge Troels Lund Poulsens særlige rådgiver og pressechef, Peter Arnfeldt, har Troels Lund Poulsen ikke lyst til at uddybe urenes videre skæbne.Det lykkedes heller ikke at få ministeren til telefonen for at svare på, hvad der ligger i formuleringen om, at urene nu bliver ’opbevaret’ i Skatteministeriet.

»Han har ikke noget at tilføje«, lyder det således fra den særlige rådgiver.

Urene bliver i Skatteministeriet

Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen oplyser dog, at han opfatter det sådan, at urene bliver liggende i Skatteministeriet. »Jeg har opfattet det sådan, at han har givet dem til ministeriet«, siger Hans Gammeltoft-Hansen, der desuden afviser at komme med bud på, hvordan han ville have stillet sig, hvis ikke Troels Lund Poulsen havde afleveret urene til ministeriet, men var fortsat med at gå med Rolex-uret. »Hvis han ikke havde afleveret det til ministeriet, ville jeg have studeret, hvad Statsministeriet havde skrevet, og taget stilling ud fra det«, svarer ombudsmanden.
Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden