0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dukkepartiet får lov at indsamle underskrifter digitalt

Dukkepartiet er det første parti, der kan indsamle underskrifter digitalt for at blive opstillingsberettiget.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 JACOB EHRBAHN (arkiv)
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

Opstilling. Dukkepartiets kandidater får nu lov at indsamle udnerskrifter digitalt.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Normalt kræver det mange ture fra dør-til-dør og flere timer på Strøget eller den lokale bymidte for at få indsamlet de 20.260 underskrifter, det kræver for et parti at blive opstillingsberettigede til Folketinget.

Men nu kan nye partier i stedet blive hjemme ved computeren og indsamle vælgererklæringer online.

Og det er Dukkepartiet - som det første parti i danmarkshistorien - der får lov til at gøre brug af den nye digitalisering.

»Det er blevet lettere for alle danske borgere at udøve sin demokratiske ret, og det er en utvetydig styrkelse af demokratiet«.

»Processen er endnu ikke 100 procent digital, men vi nærmer os, og vi er stolte af at være det første parti, der kan gøre brug af denne nye mulighed«, siger Dukkepartiet i en pressemeddelelse.

Overraskede Folketinget med sang

Dukkepartiet blev lanceret 1. april til en spørgetime i Folketinget. Lars Løkke Rasmussen (V) skulle til at stille statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) et spørgsmål, da der pludselig lød høj sang fra en mand iklædt habit og en dukkemaske på tilhørerpladserne.

Og dermed var Dukkepartiet skabt. Siden har partiet lavet flere aktioner, mens de kæmper »mod indholdsløs politik fremført af karrierefikserede og spinstyrede politikere«.

SE TV:

Dukkepartiet er en mistillidserklæring til de danske politikere. De mener at de danske politikere har mistet deres realitetssans. 1 april afbrød de spørgstimen i Folketinget med operasang med citater fra bl.a. Lars Løkke Rasmussen. Kilde: politiken.tv/ Janus Engel

De, som underskriver Dukkepartiets vælgererklæring online, vil bagefter modtage et fysisk dokument fra folkeregistret med posten, som skal underskrives og sendes retur.

Skal indsamle over 20.000 underskrifter

Når man laver et nyt parti, skal man anmelde partiet til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Sammen med partianmeldelsen skal man aflevere erklæringer fra et bestemt antal vælgere.

Det antal vælgere skal mindst svare til 1/175 af samtlige gyldige stemmer, der var ved det sidst afholdte folketingsvalg.

Dermed skal Dukkepartiet indsamle mindst 20.260 underskrifter - som antallet af vælgererklæringer er endt på efter folketingsvalget i 2011 - for at blive opstillingsberettigede.

ritzau

Annonce

Uden for citat