Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Partipenge. Lars Løkke Rasmussen med konen Solrun til Løkkes fødselsdagsreception i torsdags. Venstre betalte rejser til Mallorca for Lars Løkke Rasmussens kone og søn. Venstres forretningsudvalg mødes tirsdag, hvor bilagssagerne er på dagsordenen.
Foto: DRESLING JENS

Partipenge. Lars Løkke Rasmussen med konen Solrun til Løkkes fødselsdagsreception i torsdags. Venstre betalte rejser til Mallorca for Lars Løkke Rasmussens kone og søn. Venstres forretningsudvalg mødes tirsdag, hvor bilagssagerne er på dagsordenen.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik dag for dag: Løkkes sager om Mallorca-ture, tøj og hotelværelser

Tøj for 152.000 kroner, gratis ferierejser til familien og ekstra rengøring for rygning. Løkke har hasteindkaldt til møde tirsdag.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Formanden for Venstre er i løbet af den forgangne uge blevet hårdt kritiseret.

For en uge siden kom det frem, at det statsstøttede parti har købt tøj for 152.000 kroner, og senere viste det sig, at Venstre også har betalt en rejse til Mallorca for formandens kone og søn.

Derudover har partikassen også betalt regningen for ekstraudgifter til rengøring på ikkeryger-hotelværelser, som Lars Løkke Rasmussen havde røget på.

Her er udviklingen i Venstre-formandens nyeste bilagssager.

12. maj 2014 - Tøj for 152.000

Ekstra Bladet afslører, at Venstre med statsstøtte i ryggen har købt tøj og sko til Lars Løkke Rasmussen for 152.000 kroner i løbet af ti måneder under Venstre-formandens tid som statsminister. Det fremgår af bilag, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Venstres partisektretær Claus Richter bekræfter tøjkøbet. Han forklarer, at tøjet skal bruges til fotooptagelser, og at Lars Løkke Rasmussen selv har betalt for det tøj, der er udtaget til privat brug.

13. maj 2014 - Intern kritik i Venstre

Lars Løkke Rasmussen forklarer sig over for journalister.

»I det omfang tøjet er udtaget til mit private forbrug, er det en omkostning, som jeg selv har båret«, siger Lars Løkke Rasmussen. Han vil dog hverken svare på, hvor meget af tøjet han selv har beholdt og betalt for.

LÆS MERE

Lokalformanden på Fyn Benny Damgaard (V) kritiserer Lars Løkke Rasmussen og indkalder til et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde i Venstre om Løkkes partibetalte tøjforbrug.

14. maj 2014 - Skal betale skat af tøj

Ekstra Bladet skriver, at Lars Løkke Rasmussen er forpligtet til at betale skat af tøjet.

»Udgangspunktet er, at han er skattepligtig af tøjet. Vi har jo ikke at gøre med en arbejdsuniform. Og vi har heller ikke at gøre med noget, der ikke er egnet til privat brug. Og så er loven klar: Tøj er en privat udgift - også det tøj, man har på, når man er på arbejde. Og hvis man har fået det, skal man beskattes af det«, siger skatteadvokaten Torben Bagge til avisen.

Flere centrale medlemmer af Venstre kræver, at Lars Løkke Rasmussen og Venstre-toppen lægger alt frem i tøjsagen.

15. maj 2014 - Løkke joker med tøjsag

Lars Løkke Rasmussen har 50 års-fødselsdag og bruger lejligheden til at lave sjov med tøjsagen i sin fødselsdagstale.

»Jeg ved ikke, om jeg tør sige det, men nu handler det om at komme i arbejdstøjet«, siger Venstre-formanden, hvorefter han læser op fra sin debatbog kaldet 'Hvis jeg bliver gammel'.

LÆS MERE

»I bogen anpriste jeg det frie valg i et kapitel, der bærer titlen 'Retten til at kunne vælge - eller om opgøret med pligten til at bruge kommunalt stangtøj, når man kan få det skræddersyet'«, siger Lars Løkke Rasmussen til gæsterne ved sin fødselsdagsreception ifølge Ritzau.

16. maj 2014 - Gratis Mallorca-tur til kone og søn

Det kommer frem, at Lars Løkke Rasmussens nære familiemedlemmer har fået betalt en rejse til Mallorca af Venstre. Det fremgår af et brev, som tre medlemmer af Venstres ledelse, heriblandt Claus Hjort Frederiksen, sender ud til Venstres medlemmer.

Lars Løkke Rasmussen skulle deltage i et strategiseminar på ferieøen.

DOKUMENTATIONLæs brev fra V-toppen om Lars Løkke Rasmussen

»Derfor finder vi det eksempelvis ingenlunde hverken odiøst eller moralsk angribeligt, at partiet har betalt flybilletter for formanden og nære familiemedlemmer til et ophold på Mallorca efter valget med henblik på restitution og - for formandens vedkommende - tillige afholdelse af et strategiseminar, der skulle sætte kursen for Venstre i opposition«, fremgår det af brevet.

LÆS MERE

Ekstra Bladet offentliggør, at de er i besiddelse af bilag, der viser, at Venstres hovedkontor betaler rejser for Lars Løkke Rasmussens kone og søn halvanden uge efter, at Venstre-formanden er fratrådt som statsminister.

17. maj 2014 - Ekstraudgifter for rygning på hotel

Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfter i et interview med TV 2 News, at Venstre har betalt for ekstra rengøring af hotelværelser, efter at Lars Løkke Rasmussen har røget på værelser, som var beregnet til ikke-rygere.

Det bliver også bekræftet af Venstres partisekretær Claus Richter, men han vil ikke oplyse, hvor meget regningerne for rengøringen løber op på.

En specialist i skatteret og skatteproces siger, at Lars Løkke Rasmussen er forpligtet til at betale skat af flybilletterne til Venstre-formandens kone og søn, som det statsstøttede parti Venstre har betalt.

»Hvis der ikke er nogen forretningsmæssig eller erhvervsmæssig begrundelse, for at man tager ægtefælle og familie med, så beskatter man det hos Løkke. Det er ham, der skal sørge for at selvangive det«, siger advokat Søren Aagard til Ritzau.

LÆS MERE

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Advokat Eduardo Vistisen vurderer, at Venstre har pligt til at indberette skat af flybilletterne til partiformandens kone og søn.

»Når Venstre betaler rejser for Løkkes familie, så har partiet indberetningspligt«, siger advokaten til Ritzau.

Flere Venstre-kandidater til europaparlamentsvalget brokker sig over, at Lars Løkke Rasmussens bilagssager forstyrrer deres valgkamp.

»Jeg kan slet ikke tale politik eller europapolitik med folk på gaderne i øjeblikket. Det bliver en underbuksediskussion«, siger Jess Myrthu til Politiken. Han indkalder Venstres hovedbestyrelse til et møde, der skal afklare alle spørgsmål i sagerne.

Flere politiske kommentatorer vurderer, at bilagssagerne kan koste Lars Løkke Rasmussen formandsposten for Venstre.

18. maj 2014 - Hasteindkaldt til møde

Venstres partisekretær Claus Richter siger, at Venstre har indført nye regler for brug af partikassen, siden partiet brugte 152.000 kroner på tøj til Lars Løkke Rasmussen.

»Da jeg tiltrådte som partisekretær i april 2012, gennemførte jeg et helt nyt sæt retningslinjer for brug af penge i Venstre. Det gælder også, hvad formanden, partisekretæren og andre ledende folk bruger partiets penge på«, siger Claus Richter til Ritzau.

LÆS MERE

Han har dog ingen kommentarer til hverken Venstres eller Lars Løkke Rasmussens skatteforhold.

Claus Hjort Frederiksen (V) siger i et interview på Radio24syv, at partiet ikke længere vil betale for familiemedlemmers rejser.

Lars Løkke Rasmussen beder om at få et møde i forretningsudvalget fremrykket til tirsdag. Mødet skulle være afholdt sidst i maj.

Løkkes bilagssager skal diskuteres på mødet.

19. maj 2014 – »Jeg har betalt min skat«

Lars Løkke Rasmussen erkender, at de nye bilagsager om tøjindkøb og en Mallorca-rejse til hans familie skader Venstre, men understreger samtidig, at han ikke har et udestående med skattevæsenet.

»Jeg har betalt den skat, jeg skulle, og der er ikke noget i den her sag, der gør, at jeg skal indberette yderligere til Skat«, siger han foran flere fremmødte journalister ved DR-byen, hvor han er på vej til et interview.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I forhold til ekstraudgifter til rengøring på ikkeryger-hotelværelser benægter Lars Løkke Rasmussen, at han har røget steder, hvor han ikke måtte.

Løkke har sager fra det sidste århundrede

Lars Løkke Rasmussen er tidligere blevet kritiseret for at have rod i sine bilag. Nogle af de tidligere sager daterer helt tilbage fra Løkkes tid som amtsborgmester fra 1998-2001 i det daværende Frederiksborg Amt.

LÆS MERE

De første sager drejede sig om bilag for cigaretter, kaffe, et besøg på kasino og flere diskoteksbesøg.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden