Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningRegeringens beslutning om at sænke arveafgiften får betydning for langt færre danske virksomheder og arbejdspladser, end det hidtil har været fremme i debatten.
Regeringen og de borgerlige partier har igen og igen argumenteret for, at en sænkelse af arveafgiften for de familieejede virksomheder vil sikre bedre vilkår for hele 23.000 virksomheder, som står over for et generationsskifte i de kommende år. Derfor vil milliardlempelsen af arveafgiften »bidrage til at sikre de ca. 300.000 arbejdspladser i familieejede virksomheder, der bliver berørt af de kommende generationsskifter«, som det fremgår af regeringens lovforslag.
Men de tal er forkerte.
Sådan lyder det nu fra en af ophavsmændene til den rapport, som regeringen og lobbygruppen Vækst i Generationer har hentet deres tal fra.
»Halvdelen af de her virksomheder vil formentlig aldrig blive generationsskiftet inden for familien. Hvis man får det indtryk, at der er 23.000 virksomheder, som står over for at blive generationsskiftet inden for familien, er det forkert. Det ændrer arveafgiften ikke på«, siger økonomiprofessor på Københavns Universitet Morten Bennedsen, der bredt anerkendes som den førende forsker, når det handler om familieejede virksomheder i Danmark.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind