Foto: Jens Dresling

Støjberg erkender fejlbehandling - iværksætter eftersøgning af syv personer, der kan være ulovligt udvist

Forud for samråd erkender minister, at ministeriet var for langsom til at ændre kurs efter dom.

Politik
FOR ABONNENTER

Det var »for sent«, da Udlændinge- og Integrationsministeriet i januar i år ændrede dansk lovgivning, så den flugtede med en efterhånden berømt dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i december 2016 om udvisning af syge udlændinge.

Det erkender udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) nu for første gang i et skriftligt svar torsdag formiddag, en times tid før ministeren skal i samråd om sagen.

»Ministeriet har efterfølgende – og bagudrettet set på et for sent tidspunkt – nærmere fastlagt fortolkningen af dommen. Det har i den forbindelse vist sig, at der mere generelt i visse særlige sager om humanitær opholdstilladelse bør foretages yderligere sagsbehandlingsskridt, da dommen medfører en udvidet undersøgelsespligt i visse sager«, skriver Inger Støjberg til Folketinget.

Den sene erkendelse har fået konsekvenser for flere mennesker. Ministeriet vurderer, at dommen er relevant i 11 sager, hvor syv personer allerede er udrejst eller blevet udsendt. Ministeriet vil nu prøve at finde personerne med henblik på at se på deres sag igen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce