Martin Lidegaard:
»Det er alt andet end et angreb på Morten Østergaard. Men jeg har et behov for at folde min fortælling ud«
I en ny bog opfordrer Martin Lidegaard etablerede partier – herunder sit eget – til at rykke nærmere midten i stedet for at stå på sidelinjen og råbe. Og så anviser han et politisk projekt, han håber kan blive Radikale Venstres på et tidspunkt.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Politikens Sarah Skarum skriver om mad, relationer, tendenser, eksistens og livet på den anden side af de 40 (som faktisk er ret sjovt!).
Udsendes hver fredag.Du er nu tilmeldt Fredagsbrevet
Det mest skræmmende er ikke klimaforandringerne eller de voldsomme migrationsstrømme, som i fremtiden risikerer på ny at vælte ind over Europa.
Det er ikke den teknologiske udvikling, ikke den fortsatte ulighed i Danmark, ikke højredrejningen i Europa eller destabiliseringen i Vesten personificeret ved USA’s Donald Trump.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
Henter…
Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.
Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
Henter…
I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.
Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.
Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne?
Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.
Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.
Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.
Instrukssagen ender med en rigsretssag mod tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V). Det er første rigsretssag efter tamilsagen, der i 1993 kostede Poul Schlüter statsministerposten.
Musikeren Branco var drengen fra blokkene i Albertslund, der både lavede musik og penge på gaden. En dag blev hans bil gennemhullet af 15 skud. Og så tog Brancos liv en ny retning.
I Danmark har vi været alt for dårlige til at spore coronasmitten. Nu prøver regeringen at indhente det tabte. Men hvorfor har lande som Norge og Finland været bedre end os til at bryde smittekæderne? Og hvad der skal til, før vi igen kan åbne samfundet?
I dag bliver Joe Biden præsident i USA. Klokken 18 dansk tid står han på trappen foran Capitol og lover at bevare, beskytte og forsvare den amerikanske forfatning. Hvad skal vi lægge mærke til, når Joe Biden holder sin første tale som præsident? Og hvad kommer der til at ske de næste 100 dage i USA?