Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cicilie S. Andersen
Foto: Cicilie S. Andersen
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

V-ordfører beskylder Claus Hjort for at være illoyal

Ifølge Venstres skatteordfører og tidligere gruppenæstformand Louise Schack Elholm opfører Claus Hjort Frederiksen sig illoyalt over for sit parti.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et af Venstres erfarne folketingsmedlemmer, skatteordfører og tidligere næstformand for folketingsgruppen Louise Schack Elholm, går nu hårdt til partiets endnu mere erfarne nestor, Claus Hjort Frederiksen, med direkte beskyldninger om illoyalitet over for partiet.

Det sker efter, at Hjort søndag aften på Facebook indirekte rettede et hårdt angreb på partiets næstformand, Kristian Jensen. Et angreb, som Hjort indledte allerede i fredags under partiets sommergruppemøde, hvor han direkte opfordrede Jensen til at trække sig fra posten, fordi Jensen offentligt havde kritiseret beslutninger fra Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

»På Venstres sommergruppemøde, som tegner Venstres politiske kurs, blev det slået klart fast, at det er partiets formand og statsministerkandidat, som tegner Venstres politiske kurs. Det delte formandskabs tid er forbi,« skrev Hjort i aftes på Facebook med henvisning til den magtdeling, som Jensen og formand Lars Løkke Rasmussen aftalte under formandsopgøret i 2014.

Søndagsmeldingen betragtes utvetydigt af flere Venstre-folk som en optrapning af konflikten med Jensen, og Louise Schack Elholm lægger gerne navn til kritikken af Hjort.

»Jeg synes, det er illoyalt over for partiet«, siger hun.

Ifølge hende er Hjorts melding i øvrigt ikke retvisende.

»Det var ikke en konklusion på sommergruppemødet«, siger hun.

Hvad var konklusionen da på sommergruppemødet?

»Det var, at vi skulle følge de der tre pejlemærker fremadrettet«.

Men i forhold til det delte formandskab...?

»Der var ingen konklusion på det delte formandskab overhovedet«, svarer Louise Schack Elholm.

Hendes partifælle, formand for Retsudvalget Preben Bang Henriksen, nøjes med en skriftlig kommentar.

»Jeg tror, at vælgerne efterhånden er dødtrætte af dagligt at høre om internt fnidder i Venstre. Vi holder landsmøde den 17. november, hvor næstformanden vælges«, lyder det.

En anden af partiets mest erfarne folk, minister gennem mange år, Bertel Haarder, afviser ligeledes Claus Hjort Frederiksens meldinger.

»Jeg kan gentage, hvad flere også refererede mig for i fredags, nemlig at Hjort taler ikke på gruppens vegne«, siger han.

Hverken i fredags eller i aftes?

»Ja«, svarer Haarder.

Claus Hjort Frederiksen har takket nej til et interview om sagen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden