0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Inger Støjberg gik tur på Christianshavn: »Jeg kom forbi mindst 10 pushere og fik selv tilbudt hash«

Christianias narkohandel er rykket ud på sidegaderne. Inger Støjberg roser politiets arbejde, men finder det nødvendigt at give dem flere ressourcer, hvis pusherne skal væk fra gaderne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Inger Støjberg (V) mener ikke, at der skal foregå så voldsom en hashhandel, som der gør lige nu på Christianshavn efter lukningen af Christiania.

Politik

Christiania lukkede i lørdags af frygt for at blive et stort smittested for corona. Hashhandlen er nu flyttet fra Pusher Street til gaderne uden for Christiania.

I går skrev Politiken, at Københavns Politi intensiverer sin indsats for at få pusherne væk fra sidegaderne omkring Christiania, især fordi handlen generer beboerne. Venstres retsordfører, Inger Støjberg (V), bakker politiet op og mener, at pusherne skal have hårdere straffe end normalt.

»Jeg kunne på en lille gåtur for et par dage siden se, hvor slemt det er. Jeg kom forbi mindst 10 pushere og fik selv tilbudt hash. Det krænker min retsfølelse i en sådan grad, at jeg ikke kan beskrive det«, siger hun.

Den tidligere minister var ikke i tvivl om, at det var pushere, da hun mener, at de alle sammen er klædt ens i mørke dunjakker og med sorte caps.

På tirsdag skal der vedtages en ny lov, som kan give hårdere straffe, hvis man bryder lovene i forbindelse med corona. Nogle straffe vil blive fordoblet, mens andre firedobles.

»Jeg antager, at denne hashhandel tæller med som coronakriminalitet, fordi der i lovforslaget står, at de hårdere straffe skal gælde for dem, som udnytter coronakrisen«, siger Inger Støjberg.

Håber på flere ressourcer til politiet

Hun mener desuden, at Københavns Politi skal have flere ressourcer, hvis det skal ændrer gadebilledet på Christianshavn.

»Det er ulideligt for borgerne på Christianshavn, og man kan ikke byde dem, at så mange pushere står og sælger så åbenlyst på gaden. Politiet får brug for mere mandskab, hvis denne konstante tilstedeværelse skal ophøre. Derfor bør de få flere ressourcer«, siger hun.

Hun håber, at dette vil ske i de kommende politiforhandlinger, som skal udmøntes over de kommende måneder.

»Politiet rykkede stort ud efter min gåtur på Christianshavn, og det var flot politiarbejde. Jeg bakker dem op i deres indsats, for det skaber stor utryghed for borgerne, når pusherne står over alt, også i opg