0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

DF-profil vil ind i hovedbestyrelsen og genrejse partiet

Tidligere folketingsmedlem Peter Kofod mener, at der skal mere fart på for at vende krisen før kommunalvalget.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Peter Kofod stiller op til hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti.

Det oplyser Kofod, der er partiets enlige medlem af Europa-Parlamentet, på Facebook.

DF er i krise, og hvis partiet skal ud af den, kræver det ikke småjusteringer, men en ’genrejsning’. Partiet skal ’gennemreformeres’, skriver 30-årige Kofod, der ligeledes skriver, at DF de seneste år ’har kæret sig for lidt om at udvikle talenter, ny politik, organisationen og lokalforeningerne’.

Meldingen fra det tidligere folketingsmedlem kommer forud for DF’s årsmøde i weekenden. Her er der også valg til hovedbestyrelsen på dagsordenen.

»Dansk Folkeparti befinder sig i en svær tid. Vi har tabt flere valg i træk - og nedturen fra sommeren 2019, hvor vi mistede flere hundredetusind danskeres tillid og opbakning, er ikke overstået«.

»Jeg tror ikke på, at vi kan læne os tilbage og vente på bedre tider. Nederlagene skyldes for en stor dels vedkommende partiets egen ageren«, skriver Kofod.

Med nedturen fra 2019 henviser Kofod til folketingsvalget sidste år, hvor DF mistede hele 21 mandater. Siden da har DF haft det yderst vanskeligt i meningsmålingerne.

DF bør ’gennemreformeres’

Den negative spiral skal vendes i en fart, mener Kofod forud for kommunal- og regionalvalget næste år.

»De eneste, som ikke kan bebrejdes for nedturen, er partiets loyale og arbejdsomme bagland. Baglandet har igennem hele den alvorlige situation taget det pænt«.

»Om et år skal mange af vores kernetropper i valgkamp i kommunerne og regionerne. Vi er nødt til at få mere kul på frem til det vigtige valg, hvor store ting står på spil«.

»Hvis DF skal gøre noget godt for sig selv, så er vi nødt til at kigge indad. Der skal ikke bare justeres på lidt småting eller tales om en ’genrejsning’. Vi er nødt til at gennemreformere partiet«, skriver Kofod.

Tilbage i september kom det frem, at DF-formand Kristian Thulesen Dahl havde lukket partiets koordinationsudvalg. Det koordinerede blandt andet den daglige politiske indsats i partiet. Med lukningen var Kofod ikke længere en del af DF’s ledelse.

DF’s 25. årsmøde er - som så meget andet i disse tider - påvirket af corona. Det finder sted fem forskellige steder i landet på lørdag. Hovedscenen vil være at finde i Odense.

Peter Kofod oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer til opdateringen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

 • Philip Davali/Ritzau Scanpix

  I dette afsnit skal det handle om mandagens pressemøde, hvor Mette Frederiksen rullede en bølge af corona-stramninger ud og pludselig lignede den statsminister, vi lærte at kende i marts. Så er alt godt igen for regeringen? Hvad gør en klog Ellemann nu? Og hvordan kan det være, at Mette Frederiksen slipper så godt afsted med ikke at svare på mediernes spørgsmål?

  Vi kommer heller ikke udenom finansloven og det gavehumør, Nicolai Wammen tilsyneladende er i. Men hvor kommer alle pengene fra? Og hvorfor sidder ikke alle partier med rundt om træet?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce