0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ellemann opfordrer Støjberg til at melde ud om sin fremtid i Venstre

Inger Støjberg overvejer fortsat sin fremtid i Venstre, men hun skylder ifølge Jakob Ellemann-Jensen at melde klart ud.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Marius Renner
Foto: Marius Renner
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inger Støjberg bør give et svar på, om hun vil blive i Venstre. Det vil være det mest rigtige over for partiet, siger formand Jakob Ellemann-Jensen på et pressemøde efter partiets ekstraordinære landsmøde.

Her lod Inger Støjberg det stå åbent, om hun har en fremtid i Venstre. Det vil hun overveje, siger hun efter landsmødet. Men den overvejelse bør ikke trække ud, må man forstå på Jakob Ellemann-Jensen.

»Nu synes jeg efterhånden, at der må komme et svar. Nu har den mediemæssigt fået, hvad den kan trække på den konto. Nu er det rimelige over for partiet – som både jeg og Inger Støjberg holder meget af – at der kommer et svar«, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han siger, at han håber, at Inger Støjberg vil blive i partiet og kæmpe for de værdier, som hun mener er vigtige for partiet.

»Det var også de værdier, jeg talte om i min tale for lidt siden«, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Hvad vil du gøre for at få svaret hurtigt fra Inger Støjberg?

»Det vil jeg bede om elskværdigt og venligt, som jeg gør nu«, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Højt til loftet

I den kommende uge skal Venstres folketingsgruppe tage stilling til, om Inger Støjberg kan beholde sin post som retsordfører for Venstre. Hvis hun får frataget posten, skal gruppebestyrelsen tage stilling til, hvilken rolle hun så vil få, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Vi skal kunne rumme hinanden og den bredde, der er i partiet. Forudsætningen er, at vi tager hensyn til hinanden

Hun har dog fortsat mulighed for at blive i partiet uanset, hvad der sker, lader Venstres formand forstå.

»Vi har højt til loftet og langt til døren. Vi skal kunne rumme hinanden og den bredde, der er i partiet. Forudsætningen er, at vi tager hensyn til hinanden. Det skal jeg respektere, og det skal Inger Støjberg respektere«, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han afviser, at der er to udgaver af Venstre.

»Vi skal være et stort bredt parti både holdningsmæssigt og geografisk«, siger Ellemann.

Venstres folketingsgruppe var splittede i spørgsmålet om, hvorvidt man ville stemme for en rigsretssag mod Inger Støjberg. Det sagde 9 ud af 41 V-folketingsmedlemmer nej til. Men det var fortsat et klart flertal i gruppen, der anbefalede en rigsretssag. Det kunne måske indikere, at Inger Støjberg vil miste posten som retsordfører i lyset af den forestående rigsretssag.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Mads Nissen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
  Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?

  Henter…

  Mette Frederiksen gør sig i dag klar til noget af det, mange af os drømmer om: En flyvetur sydpå. Hun er på vej til Israel for at skaffe flere vacciner til danskerne. Turen er blevet mødt med en del kritik, og spørgsmålet er, om det er smart eller egentlig lidt for smart? Det svarer Kristian Madsen på.

  Derefter tager vi en kort afstikker, vi skal ikke længere end til Middelfart, hvor de også taler om vaccine. Og hvad det nu var for et lille hul, borgmesteren pludselig fik i armen.

  Dagens sidste skud falder passende i det danske forsvar, hvor ministeren og generalerne i et stykke tid har ligget i krig - ikke med fjenden, men med hinanden. Handler det om magt, eller forfængelighed?

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce