0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

V-ordfører erkender: Kritiseret Dubai-tur var også ferie

Dubai-tur i januar var en fejl, og kæresten skulle ikke have været med, har Michael Aastrup Jensen erkendt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
Politik

Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, erkender nu over for Jyllands-Posten, at kritiseret Dubai-tur i begyndelsen af januar også var en ferie.

»Det var en kombineret arbejds- og ferietur til Dubai«, siger han til avisen.

Det sker, efter at en mail fra Aastrup Jensens politiske assistent til Jyllands-Posten sår tvivl om politikerens forklaring om, at det var en arbejdsrelateret tur. I mailen fra 29. december, seks dage inden Dubai-turen, står der:

»I næste uge er Michael på ferie hele ugen, men han kommer hjem d. 11. januar ud på eftermiddagen«.

Avisen havde dengang bedt om et interview med Aastrup Jensen, som havde stillet et beslutningsforslag, der skulle presse regeringen til at optage Taiwan i Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Det var Ekstra Bladet, som afslørede, at Aastrup Jensen var rejst til Dubai med sin kæreste i begyndelsen af januar. Det gjorde duoen, selv om Udenrigsministeriet frarådede alle ikke-nødvendige rejser på grund af coronasituationen og frygten for, at mutationer ville blive slæbt tilbage til Danmark.

»Jeg deltog i forskellige møder, som jeg ikke behøver fortælle Ekstra Bladet om. Blandt andet et møde med den danske generalkonsul«, sagde Aastrup Jensen i første omgang til Ekstra Bladet om formålet med turen.

Det har siden hen vist sig, at mødet var arrangeret på Aastrup Jensens eget initiativ. Desuden forklarede han, at turen var arbejdsrelateret med flere møder. Fra morgen til aften, som han udtrykte det.

Undsagt af sin formand

Turen har udløst heftig kritik fra eksempelvis Dansk Folkeparti og SF. Også Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har taget afstand fra turen.

»Jeg synes, det var en forkert beslutning og et besynderligt signal at sende«, har formanden blandt andet sagt.

Jyllands-Posten har spurgt Aastrup Jensen, om turen var mest ferie eller mest arbejde.

»Det ved jeg ikke, hvordan man opgør. Hvis du spurgte min kæreste, ville hun sige, at det var alt for meget arbejde, men det var også ferie«, svarer han.

Aastrup Jensen erkendte i sidste uge i et opslag på Facebook, at han ikke skulle være taget afsted til Dubai.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

Annonce

For abonnenter

Podcasts