0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk Folkeparti: Send kontroversiel epidemilov til folkeafstemning

Efter en kovending fra de røde partier i sidste øjeblik vil Dansk Folkeparti have danskerne til at stemme om den nye epidemilov. Det skal ske 15. september, såfremt partiet kan finde opbakning for det.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Dansk Folkeparti kræver folkeafstemning om epidemiloven til efteråret. Det er uklart, om partiet kan skaffe flertal for idéen.

Politik

Den ny epidemilov rummer så alvorlige muligheder for tvangsindgreb over for borgerne, at borgerne bør have lov til at stemme om dem. Det mener Dansk Folkeparti, som nu foreslår en folkeafstemning om regeringens udkast til en ny epidemilov.

Forslaget kommer kort inden, Folketinget formelt skal stemme om regeringens epidemilov. Forhandlingerne har til sidste sekund været præget af usikkerhed. Tirsdag morgen lykkedes det regeringen i sidste øjeblik at få flertal for, at epidemiloven ikke skal revideres til efteråret, som et flertal mandag ellers havde krævet.

Radikale og Enhedslisten trak støtten til en revision. I stedet skal loven nu ’kun’ evalueres i en rapport, som kan danne afsæt for en politisk debat. Det var dråben, siger Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt.

»Vi mener, man skal afholde en folkeafstemning om den her lov. Juridisk set vil den være vejledende, men normalt er det sådan, at hvis befolkningen har talt, så plejer politikerne at lytte. Vi foreslår afstemningen 15. september. I løbet af valgkampen vil man så få belyst alle elementer i loven, og det vil danne grundlag for, at når Folketinget mødes efter sommerpausen i oktober, så sætter den sig sammen og gennemgår paragraf for paragraf, om noget skal justeres«, siger Morten Messerschmidt.

Politiken har tidligere beskrevet, hvordan Sundhedsstyrelsen får en mere perifer rolle i fremtidens sundhedskriser, end styrelsen under direktør Søren Brostrøm har i dag. Det er et af flere problemer med epidemiloven, som Dansk Folkeparti mener, at danskerne bør træffe endelig beslutning om.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Madsen & Magten

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

Annonce

For abonnenter

Podcasts