Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Joachim Ladefoged

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finansminister overtager skoleforhandlinger fra undrende Riisager

Der er brug for mere pondus i forhandlinger om kortere skoledage, mener S. Undervisningsminister undrer sig.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere unge skal vælge at blive ingeniører, biokemikere eller datamatikere. Og for at få mere tid til de naturfaglige fag, skal der skæres i den understøttende undervisning.

Sådan lød hovedtrækkene i den plan, undervisningsminister Merete Riisager (LA) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede 11. september.

Men to måneder senere er forhandlingerne ikke kommet så meget som et komma nærmere en aftale, lyder det fra Socialdemokratiets undervisningsordfører, Annette Lind.

Hun har ifølge Berlingske derfor bedt om, at forhandlingerne flyttes til Finansministeriet. Og det ønske har Riisager efterkommet, oplyser Annette Lind.

»Vi har ikke fået flyttet et komma, og nu har vi mistet tålmodigheden. Derfor har vi bedt om at få det flyttet over i Finansministeriet«, siger Lind til Ritzau.

Er det da økonomien, der spænder ben for, at I kan komme videre med indholdet?

»Næ. Men vi er slet ikke blevet indkaldt til indholdet endnu. Vi har været indkaldt til et møde, hvor vi diskuterede nogle småting«.

»Vi vil gerne være med til at lave en aftale. Men det kræver, at vi diskuterer, hvad det handler om«.

Hvad er det, du tror, finansministeren kan gøre, som Merete Riisager ikke kan?

»Han kan forhåbentlig sætte det på dagsordenen, vi skal diskutere - altså om vi skal have en kortere skoledag«.

»For det første tror jeg, at han har lidt mere pondus. For det andet tror jeg, at det er ham, der sidder med kompetencen til at bestemme, om det kan lade sig gøre«.

Normalt ønsker politikere ikke, at Finansministeriet skal bestemme for meget. Her lægger I jo nærmest op til at give finansministeren mere magt?

»Det gør vi også ud fra den betragtning, at vi vil diskutere med en minister, som reelt er der, når et valg er ovre«, siger Annette Lind.

Det er en henvisning til, at Riisager har meddelt, at hun ikke genopstiller til Folketinget.

Undervisningsminister Merete Riisager undrer sig over Socialdemokratiets ageren, men fortæller, at det for hende ikke er afgørende, hvilket ministerium forhandlingerne foregår i.

Selv om forhandlingerne ifølge Socialdemokratiet er gået i stå, mener Riisager, at der hurtigt kan lukkes en aftale.

»Der er nogle partier, der skal tage et opgør med deres politiske stolthed, så kan vi lukke en aftale om skoledagens længde«.

»Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at de små elever har behov for at komme lidt tidligere hjem, end de gør i dag«, siger hun.

Riisager afviser, at hun bremser en aftale.

»Jeg kan kun anvise, hvor løsningerne er, men der er nogle partier, som lige skal vende skråen, så vi kan lande en aftale. Hvis vi gør det i et andet ministerium, så er det fint for mig«, siger hun.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden