0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Arkivfoto: Jacob Ehrbahn

Nu har du lidt mere tid til at søge ind via kvote 2.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uddannelses- og forskningsminister rykker frist: Kvote 2-ansøgningen er forlænget med en uge

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har udskudt fristen på grund af den særlige situation, Danmark er i på grund af coronavirus.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Selvom kvote 2-ansøgningen til de videregående uddannelser foregår digitalt på optagelse.dk har uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen valgt at forlænge ansøgningsperioden med en uge. Det fortæller hun på et pressemøde torsdag aften.

Det betyder, at den nye frist for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2 er 22. marts klokken 12.00.

Ellers var fristen søndag den 15. marts klokken 12.00.

Baggrunden er den særlige situation, Danmark står i, på grund af coronavirussen.

Du må stadig gerne sende din ansøgning inden deadline. Men der kan være spørgsmål, som du mangler svar på, eller tid, der er gået fra at skrive ansøgninger. Nu har du altså fået en uge mere til det.

Sørg for at sætte dig ind i ansøgningsreglerne for de uddannelser, du søger ind på, inden du går i gang. Flere uddannelser har indført optagelsesprøver i stedet for motiverede ansøgninger.

Stadig mulighed for at få vejledning elektronisk

Studievalg Danmark skriver på sin hjemmeside, at de har lukket for vejledning i deres centre, men du er fortsat velkommen til at ringe og skrive. eVejledningens kvote 2-chat er åben alle dage fra 9-21. Her kan du også få hjælp til optagelse.dk.

De fleste uddannelsesinstitutioner har stadig åbent for telefonisk eller vejledning over mail om optagelse, selvom mange medarbejdere er sendt hjem.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden