0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kommende katastrofe: Dansk Byggeri frygter 7.700 færre praktikpladser i 2020

Coronakrisen kan betyde, at der bliver oprettet 7.700 færre praktikpladser i 2020 for elever på erhvervsuddannelser. Det bekymrer underdirektør Louise Pihl fra Dansk Byggeri, som håber på flere økonomiske hjælpepakker. Men Astrid Carøe, ordfører for uddannelse hos Socialistisk Folkeparti mener, at det især er de store virksomheder, der skal tage mere ansvar.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Maud Lervik
Foto: Maud Lervik

Coronakrisen vil sætte sit præg på erhvervsuddannelserne, hvor mange elever vil stå uden praktikplads.

Uddannelse

»Det er enormt bekymrende«.

Sådan lyder meldingen fra underdirektør hos Dansk Byggeri Louise Pihl, når hun beskriver en analyse udarbejdet af Dansk Byggeri, som bygger på statistikker fra Styrelsen for It og Læring.

Analysen viser, at det forventes, at der i 2020 er op til 7.700 færre praktikpladser til erhvervsstuderende, da flere virksomheder ikke vil have råd eller arbejdsopgaver nok til at have praktikanter fra erhvervsuddannelserne i år og muligvis flere år frem grundet coronakrisen.

»Vi ved ikke, hvor stort omfanget bliver, men vi tror, at der bliver et kæmpe fald i antallet af praktikpladser. Og det er enormt bekymrende, ikke blot for de elever, der kommer til at mangle praktikplads, men også for alle de virksomheder, som kommer til at mangle faglært arbejdskraft på længere sigt«, siger Louise Pihl.

Men Astrid Carøe, ordfører for blandt andet uddannelse hos Socialistisk Folkeparti, har en mulig løsning på problemet. Hun mener nemlig ikke, at det kun er uddannelsesstederne, der skal på banen og hjælpe med at sikre praktik.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere