0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På trods af corona skal pædagoger og sygeplejersker stadig i praktik

25.000 studerende på professionsuddannelserne skulle efter planen have været i praktik i foråret 2020.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
Uddannelse

Studerende, der læser til lærer, sygeplejerske eller pædagog, skal så vidt muligt gennemføre sin planlagte praktikperiode i foråret, selv om Danmark er påvirket af coronavirus.

Det har en arbejdsgruppe nedsat af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) besluttet. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

25.000 studerende på landets professionsuddannelser er i øjeblikket påvirket af coronaudbruddet, da de skulle have været i praktik i foråret som en del af uddannelsen.

Ifølge ministeren skal de studerende fortsat i praktik, for at de ikke bliver forsinket i deres studier.

»Vi står i en helt ekstraordinær situation, hvor vi er nødt til at finde pragmatiske løsninger, så færrest muligt bliver forsinket i deres uddannelse.

»Derfor er jeg utroligt glad for, at vi er enige om, at al den praktik, der er mulig, skal afvikles. Også selv om det for nogle bliver et anderledes praktikforløb end planlagt, siger hun i meddelelsen.

Det vil dog ikke være muligt at erstatte praktikforløb, som blev afbrudt i forbindelse med den delvise nedlukning af Danmark.

I de tilfælde skal læringsmålene opnås gennem andre løsninger, skriver ministeriet. Det være sig andre praksisrettede studieaktiviteter.

ritzau