Trods store afstande mellem landets højskoler skråler forstanderne det næsten i kor: Vi lever i en osteklokke. Vendingen har klistret sig fast som et stykke tyggegummi under skosålerne på dem. Og den vil de nu gerne have fjernet.
Derfor er flere og flere højskoler begyndt at række ud til deres omverden og involvere deres kursister mere direkte i samarbejder med virksomheder og lokalmiljø.
Ifølge Niels Ulrik Sørensen, der er forsker ved Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet, kan det nye samarbejde mellem skoler og omverden give nogle andre erfaringer end dem, de ordinære uddannelsesinstitutioner giver.
Samtidig giver det højskolerne mulighed for at positionere sig på uddannelsesområdet. Højskolerne skal som andre uddannelsesinstitutioner i stigende grad demonstrere, hvorfor de er vigtige, og hvorfor de fortsat skal have støttemidler.
»At række ud i samfundet og demonstrere, at der kan være nogle særlige fordele for de unges videre færden i ungdomslivet, kan være med til at synliggøre højskolernes relevans for samfundet. Højskolerne viser på den måde, at det, de unge lærer, kan bruges i den virkelige verden«, siger Niels Ulrik Sørensen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind