0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter en byge af afslag og et vredt læserbrev fik Oliver Olsen og vennerne fra Sydhavnen deres drømmepraktikplads

Hvad gør man, hvis man gerne vil i praktik, men ikke kender nogen advokater, journalister eller forretningsfolk? På Bavnehøj Skole skrev lærer Vibeke Greby Schmidt et indigneret læserbrev.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Oliver Olsen fremlægger sin præsentation for partneren Thomas Andersen på øverste etage i Deloittes domicil på Islands Brygge, mens konsulenten Maria Steffensen ser til. Efter endnu en dag i praktik som konsulent går turen hjem til Sydhavnen.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glaselevatoren skyder mod højderne i Deloittes domicil på Islands Brygge i København.

Oliver Olsen er spændt. Han er 14 år gammel, går på Bavnehøj Skole i Københavns Sydhavn, men i denne uge er han inviteret indenfor i praktik hos en stor konsulentvirksomhed.

Hvis man spørger Oliver Olsen, hvad han gerne vil arbejde med som voksen, svarer han uden tøven: »Managementkonsulent«.

Lige nu er han på vej op på Deloittes øverste etage med udsigt over byens tårne og Øresund i baggrunden. Det er her, virksomhedens konsulenter inviterer de store kunder op. Han skal fremlægge sit arbejde for en af koncernens indehavere, partneren Thomas Andersen.

»Jeg er ret spændt. Han har en høj position i firmaet, og jeg vil gerne gøre det godt«, siger Oliver Olsen.

»Han har også ry for at være lidt tough«, siger konsulenten Maria Steffensen let drillende. Det er hende, der har arrangeret skolepraktikken hos Deloitte for Oliver Olsen.

Han har sorte bukser på, mørke Nike-sko og en upåklageligt nystrøget hvid skjorte. Den har hans mormor strøget. Oliver Olsen har boet hos sin mormor hjemme i Sydhavnen siden morens død for tre år siden.

De går ud af elevatoren, forbi de kunstudsmykkede vægge og hen til de store glaspartier med frit udsyn til Vor Frelser Kirke, Christiansborg og Børsen. Oliver Olsen sætter sig i Arne Jacobsens Ægget og bladrer sin præsentation igennem en sidste gang. Han skal forklare Thomas Andersen, hvordan Deloitte kan strømline processen, når virksomheden afgiver tilbud til kunderne.

Nu kommer partneren. En adræt mand iført skræddersyet mørkt jakkesæt og med næsten 25 års erfaring i konsulentbranchen.

Langt fra Sydhavnen

Der er godt to kilometer i fugleflugt over havneløbet i København mellem Bavnehøj Skole i Sydhavnen og Deloittes hovedkvarter på Islands Brygge.

Men for eleverne på Bavnehøj Skole er det en anden verden. Et fåtal af deres forældre har længere videregående uddannelser. En del modtager k