0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fire elever har fået tatoveret deres lærers navn på anklen

»Vi har fået den, fordi Jan er en fed lærer, og fordi han virkelig har betydet ekstremt meget for os alle fire«, siger Magnus, der ved ved at uddanne sig til chauffør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Fire elever på erhvervsskolen TEC Hvidovre har indstillet deres lærer til Politikens Undervisningspris. Derudover har de fået en tatovering med hans navn, fordi han betyder så meget for dem.

Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Undervisningsprisen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om det er mandag, er parkeringspladsen foran erhvervsskolen TEC Hvidovre næsten tom for biler. Under normale omstændigheder ville den på det her tidspunkt af eftermiddagen være fyldt med elever, der netop havde fået fri fra undervisningen.​

Men på grund af corona-krisen er skolen lukket, og det eneste liv på pladsen er en flok på fem, der står mellem to biler. Selv om man ikke kan tyde, hvad de siger, kan man allerede fra den anden ende af pladsen høre høje grin, og, som man nærmer sig, også se cigaretrøgen stige mod himlen og små skyer.

Flokken består af fire unge mænd, der er ved at uddanne sig til lastbilchauffører, og så deres lærer, Jan Barfoed Israelsen, der underviser dem i transport.

»Det er første gang, vi er samlet sådan her, siden skolen lukkede«, udbryder en af de unge mænd.

Han hedder Magnus Vilhelmsen, er 20 år og mangler den sidste del af grundforløbet, før han tager hul på hovedforløbet. Derudover er han netop blevet løsladt efter at have siddet i fængsel i 10 måneder.

Den del vender vi tilbage til.

»Mig og Lukas og Nicklas har altså set hinanden, mens du sad i spjældet«, siger en anden. Han hedder Frederik Pedersen og er med sine 22 år den ældste af drengene.

»Men ingen af os har set Jan«, siger han så, og alles øjne rettes i et øjebliks stilhed mod Jan Barfoed Israelsen, men før han når at sige noget, er drengene brudt ud i høje grin, mens de skiftevis skubber drillende til hinanden og sender afventende blikke til deres lærer.

Jan barfoed Israelsen er 53 år, tidligere vognmand gennem 25 år, og så har han undervist på TEC Hvidovre i et år. Her har han haft de fire unge mænd i grundforløb 2, som alle undtagen Magnus, der har været i fængsel, netop har afsluttet. Og selv om Jan barfoed Israelsen aldrig har lært, hvordan man gør, er han en dygtig underviser. I hvert fald, hvis man spørger Magnus, Frederik, Lukas og Nicklas.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Fra venstre: Jan barfoed Israesen, Frederik Pedersen, Magnus Vilhelmsen, Lukas Jensen og Nicklas Grønlund.