Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Czarek Sokolowski/AP
Foto: Czarek Sokolowski/AP

Ved klimatopmødet i Polen kræver unge handling nu mod den globale opvarmning.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det går den forkerte vej: Udledningen af CO2 stiger igen

Udledningen af CO2 er begyndt at stige igen efter en periode med stilstand.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens alverdens lande er samlede til årets klimatopmøde, COP24, i Katowice i Polen, blandt andet for at gøre status over, hvordan det går med at opfylde målene i klimaaftalen fra Paris, viser to nye opgørelser, at udviklingen går den forkerte vej.

Et spinkelt håb om, at den globale udledning af CO2 stort set havde toppet omkring 2015, er nu definitivt aflivet. Udledningen ventes i år at blive omkring 2,7 procent højere end sidste år, hvor den var højere end i 2016.

»Vi troede, eller snarere håbede, at udledningen toppede for få år siden. To år med fornyet stigning viser, at det var ønsketænkning. Energiforbruget overhaler den imponerende vækst i vedvarende energi og energibesparelser«, siger professor Rob Jackson fra Stanford University. Han er leder af Global Carbon Project, som står bag opgørelsen.

Stigningen skyldes ikke mindst, at vækst i verdensøkonomien har fået Kina til at skrue op for udbygningen af kulkraft igen. Men de rige lande kan også være med. Ifølge en opgørelse fra Det Internationale Energiagentur vil udledningen fra de rige lande i år stige efter flere års fald, især drevet af stigende udledninger i USA.

»De globale udledninger skal begynde at falde fra 2020, hvis vi skal kunne opfylde målene i Paris-aftalen. Men det kan også lade sig gøre«, siger Christiana Figueres, som var FN’s klimachef under forhandlingerne om Paris-aftalen.
Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden