Familien Christensen i Jørlunde har for nylig suppleret deres solceller med et batteri, så de kan gemme 'overskudsstrøm' til de mørke  timer. Martin Christensen er er glad for både den økonomiske besparelse, den grønne strøm og den grad af uafhængighed, det giver.
Foto: Jan Sommer

Familien Christensen i Jørlunde har for nylig suppleret deres solceller med et batteri, så de kan gemme 'overskudsstrøm' til de mørke timer. Martin Christensen er er glad for både den økonomiske besparelse, den grønne strøm og den grad af uafhængighed, det giver.

Klima

Eksperter: Vi skal helst ikke have for mange private batterier i elsystemet

Batterier bliver en del af fremtidens fleksible elnet. Men det vil være bedre for både elnettet og samfundsøkonomien med fælles løsninger, end hvis alle husstande med solceller investerer i eget batteri.

Klima
FOR ABONNENTER

Om få år kan vi få et boom i antallet af private, der investerer i en kombination af solceller og batterier, som kan matche den voldsomme stigning i antallet af solcelleejere for 6 år siden. Det vurderer Dansk Energi på basis af en forventning om fortsatte prisfald på teknologien.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce