0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Los Angeles' borgmester: I skal ikke bekymre jer om Trump. Jeg har fået 425 amerikanske borgmestre til at underskrive Paris-aftalen

Eric Garcetti har gjort klimakamp til en af sine vigtigste politiske prioriteter. I den kommende uge kommer han til København og deltager i C40-mødet og vil der fortælle resten af verden, at USA ikke har opgivet Paris-aftalen på trods af præsidentens klimafornægtelse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Klima

Når København i den kommende får besøg af Los Angeles’ borgmester, Eric Garcetti, i anledning af det stort anlagte C40-klimasamarbejde mellem nogle af verdens største og mest toneangivende byer, har han en klar besked til resten af verden: USA har ikke opgivet at bekæmpe klimaforandringerne, blot fordi landets præsident, Donald Trump, har trukket USA ud af Paris-aftalen.

Nej, han vil gøre det klart, at klimakampen stadig bliver taget alvorligt i mange af USA’s største byer.

»Mange klimaaktivister over hele kloden tænker, at USA ikke gør noget på grund af vores præsident. Min besked til dem er: »I skal ikke bekymre jer om ham. Jeg har 425 borgmestre, der har skrevet under på, at hvis han ikke vil leve op til Paris-aftalen, gør vi det«. De repræsenterer flere mennesker, end der bor i Tyskland. Det er både demokrater og republikanere, der har en stærk vilje til at få ordnet det her, og det vil jeg gerne vise omverdenen til oktober«, siger LA-borgmesteren, da Politiken møder ham under et besøg på Københavns Rådhus i begyndelsen af august.

I løbet af de 25 minutter, der er sat af til vores interview, flyver ordene ud af munden på den demokratiske borgmester, som var det biler, der kører rundt på vejene i den amerikanske storby, for når man har store klimaambitioner på sin bys vegne, skal man nå at sige rigtig mange ting på kort tid.

I 2045 skal hele byens energiforsyning komme fra vedvarende energikilder. I 2050 skal ingen køretøjer udlede drivhusgasser. I 2035 skal alt spildevand genanvendes. Engangsplastik skal være et fortidsfænomen i 2028. I 2035 skal der være skabt 300.000 grønne jobs, og i 2030 skal der ikke længere komme udslip fra havnen i Los Angeles.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

 • Klimanørd

  Henter…

  Er regeringens længe ventede klimaudspil for landbruget godt nok?

 • Klimanørd

  Henter…

  Klimaaktivisterne er tilbage - og de er flere end nogensinde før

 • Judith Betak

  Klimanørd

  Henter…

  Nye klimaaftaler, dårligt nyt til skiglade danskere og grøn mad på julebordet