0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klimatopmøde

Indien afviser at sætte langsigtet mål for udledninger

Indien mener, at kontrol med CO2-udslip bør være topprioritet frem for at sætte mål om at opnå nuludledning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rupak De Chowdhuri/Ritzau Scanpix
Foto: Rupak De Chowdhuri/Ritzau Scanpix

Indien er den tredjestørste udleder af drivhusgasser i verden. Forud for COP26 i Glasgow afviser landet dog at sætte et mål for, hvornår landet opnår balance mellem den mængde af drivhusgasser, landet udleder, og den mængde, som bliver fjernet fra atmosfæren.

Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Klima
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indien afviser at sætte et mål for, hvornår landet kan opnå balance mellem den mængde drivhusgasser, som landet udleder, og den mængde, som bliver fjernet fra atmosfæren.

Globale mål om at opnå netto-nuludledning er vigtigt for, at verden kan reducere sit samlede udslip og dermed undgå en stigning i globale temperaturer. Indien, der har verdens tredjestørste udslip af CO2 efter Kina og USA, er under pres for at blive CO2-neutralt i 2050 forud for næste uges klimatopmøde, COP26, i Glasgow i Skotland.

Men miljøminister R.P. Gupta siger, at målet om netto-nuludledning ikke er løsningen på klimakrisen.

»Det er, hvor meget CO2 du slipper ud i atmosfæren, før du når netto-nuludledning, der er vigtigst«, siger Gupta.

»Indien vil være en stemme for udviklingslandene. Inden vil arbejde for en klimaretfærdig løsning«, siger klimaminister Bhupender Yadav.

Indien mener i stedet, at kontrol med CO2-udslip bør være topprioriteten frem for at sætte mål om at opnå nuludledning. Landet, der har 1,3 milliarder indbyggere og er en af verdens hurtigst voksende økonomier, har længe insisteret på, at lande, der har nydt godt af den tidlige industrialisering, herunder Europa og USA, skal betale hovedparten af regningen for klimakrisen.

FN’s klimamøde, COP26, begynder på søndag og slutter 12. november. Næsten 200 lande vil være repræsenteret på mødet. Den indiske premierminister, Narendra Modi, forventes at deltage. Mødet anses som det største internationale klimamøde, siden den banebrydende Parisaftale fra 2015. Her forpligtede stort set alle FN’s medlemslande sig til at bekæmpe global opvarmning ved at mindske udledninger af drivhusgasser.

ritzau