0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Planlagt mølledød vækker hårde reaktioner

Kun Dansk Folkeparti er foreløbig på banen med en støtteerklæring.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
KÜHN HJERRILD MELISSA
Foto: KÜHN HJERRILD MELISSA
Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Energi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Regeringen foreslår at sløjfe opførelsen af flere planlagte kystnære vindmøller. Forslaget skal spare regeringen for nogle af de penge, den kommer til at mangle, når den såkaldte PSO-afgift bliver afskaffet.

Beslutningen afføder markante reaktikoner:

SF: Kulsort strategi er deprimerende

»Regeringen planlægger en kulsort strategi for Danmark. I stedet for at satse på grøn omstilling, der gør os selvforsynende og omstiller til vedvarende energi, der er langt billigere. Det er deprimerende, at regeringen går den modsatte vej«, siger SF-formand Pia Olsen Dyhr.

DF: Vi har længe villet skrotte møllerne

»Jeg vil sige det på den måde, at de havvindmøller længe har været nogen, som vi i Dansk Folkeparti gerne har set skrottet. Vi vil gerne gøre energiaftalen billigere for forbrugerne, og det her tiltag er et skridt på vejen«, siger DF'senergiordfører, Mikkel Dencker.

Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern er skuffet

»Jeg er rigtig ærgerlig over at erfare, at det nu er i spil at man vil fjerne de kystnære møller, og jeg må sige kontant, at jeg håber ikke det lykkes for regeringen«, siger borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen (V).

Kommunen har selv haft et projekt på tegnebrættet i Vesterhav Syd.

S: Man skal kunne stole på indgåde aftaler

Det duer ikke at finde penge til at dække det økonomiske hul efter den grønne PSO-afgift ved at sløjfe planlagte havvindmølleprojekter, mener man i Socialdemokratiet.

»At slække på de grønne ambitioner, så det også vil koste vækst og beskæftigelse, er godt nok en dårlig ide. Det vil være et meget dårligt udgangspunkt for at lave brede forhandlinger om at finde løsninger på at finansiere PSO-delen i fremtiden«.

»At så usikkerhed i forhold til investeringer er en meget uklog vej at gå. Hvis erhvervslivet ikke kan stole på indgåede aftaler, er det meget uhensigtsmæssigt«.

Vindmølleindustrien: Det er nærmest uvirkeligt

Det er nærmest uvirkeligt, at regeringen med energiministeren i spidsen lægger op til at aflyse de kystnære havmøller, siger Jan Hylleberg, administrerende direktør for Vindmølleindustrien, i en pressemeddelelse.

»Arbejdet er for længst påbegyndt og internationale aktører er ved at klargøre deres endelige bud baseret på de betingelser, som ministeren sendte ud for få dage siden«, tilføjer han.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden