Nybyggeri. Henning Larsen Architects, EFFEKT, Moe & Brødsgaard og Marianne Levinsen Landskab skal sammen stå for planlægning af en ny by. Her ses en skitse til et grønt område.Foto. Henning Larsen Architects

Nybyggeri. Henning Larsen Architects, EFFEKT, Moe & Brødsgaard og Marianne Levinsen Landskab skal sammen stå for planlægning af en ny by. Her ses en skitse til et grønt område.Foto. Henning Larsen Architects

Arkitektur

Danske superarkitekter skal tegne helt ny by

Det bliver firmaet bag Opera-byggeriet, der skal planlægge Danmarks største byudviklingsområde.

Arkitektur

Det bliver Henning Larsen Architects, der skal stå for planlægningen af Danmarks største byudviklingsområde, Vinge i Frederikssund Kommune. Det skriver SN.dk.

Henning Larsen Architects er ikke kun kendt for spektakulære byggerier som Bølgen i Vejle, Operahuset i København og Udenrigsministeriet i Riyahd, men også for byudviklingsprojekter i stor stil så forskellige steder som Carlsberg-grunden i Valby og Tianjin Business District i Kina.

I Vinge-projektet samarbejder Henning Larsen Architects med tegnestuerne Effekt (som i vandt første runde af konkurrencen om planlægningen), Moe & Brødsgaard og Marianne Levinsen Landskab.

En ny by med 12.000 indbyggere Og Vinge er et stort byudviklingsprojekt.

Det er hovedstadsområdets største sammenhængende byudviklingsområde, fylder 350 hektar og vil med tiden blive en by med omkring 12.000 indbyggere med dertil hørende skole, daginstitutioner og idrætsfaciliteter.

»Vinge er i dansk sammenhæng helt speciel, da der for første gang i 40 år er mulighed for at skabe en helt ny by omkring en S-togsstation. Opgaven bliver derfor at hente inspiration, både i Danmark og i udlandet, kombinere det med dansk byggetradition, og krydre det med ambitionen om at lave en bæredygtig by«, siger Ole Find Jensen, borgmester i Frederikssund Kommune, der glæder sig til samarbejdet med Henning Larsen Architects.

»Henning Larsens tegnestue har tilknyttet en meget kvalificeret bemanding til opgaven, og har givet et meget overbevisende bud op processen, og kommunen ser derfor frem til, og venter sig rigtig meget af samarbejdet«, siger han,

Borgere kan bidrage

I de kommende måneder vil Henning Larsen Architects og Frederikssund Kommune i fællesskab udarbejde et program, der beskriver, hvordan ambitionerne for Vinge kan indbygges i planlægningen.

I denne fase vil Frederikssund Byråd indgå i en aktiv dialog med arkitekterne, ligesom offentligheden involveres på borgermøder. Planprocessen vil løbe over det næste halvandet år og det forventes, at der, omkring årsskiftet 2013-2014, kan tages hul på egentligt demonstrationsbyggeri i Vinge.


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce