Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Direktionen. Realdanias direktører, Flemming Borreskov og Hans Peter Svendler, under platantræerne på Jarmers Plads i København, hvor Realdania har kontorer. Foto: Ditte Valente

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kritik af pengetank overrasker direktører

Arkitekters kritik kommer bag på Realdanias direktører.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Vi bruger bevidst ordet filantropi, nemlig kærlighed til mennesker«.

Flemming Borreskov, Realdanias administrerende direktør, sidder ved et ovalt bord i et mødelokale med lysebrune trædøre og blanke messinghåndtag i foreningens hovedkvarter– et modernistisk kontorhøjhus fra 1950’erne på Jarmers Plads i København.

Flemming Borreskov har haft chefstolen, siden Realdania blev skabt af danske realkreditkunders milliarder for ti år siden. Ved siden af ham sidder Realdanias anden direktør, arkitekten Hans Peter Svendler Nielsen, som kom til i 2003.

Alt for dominerende
Året efter rejste de to direktører ud i verden og kiggede på »effektiv og strategisk filantropi«. En moderne facon at give godgørende penge ud på, som blandt andre Ford Foundation i USA og Bertelsmann Stiftung i Tyskland praktiserer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden