Hvor end Jørn Utzon kom hen, som f.eks. i Isfahan i Iran, forstod han at uddrage en universel lære af den  kultur- og stedsspecifikke byggekunst –  principper og former, han kunne genbruge  i andre projekter. Princippet fra det kuplede loft i Iran tog han f.eks. med sig i de  akustiske forarbejder til Operaen i Sydney.
Pr-foto: Utzon Center

Hvor end Jørn Utzon kom hen, som f.eks. i Isfahan i Iran, forstod han at uddrage en universel lære af den kultur- og stedsspecifikke byggekunst – principper og former, han kunne genbruge i andre projekter. Princippet fra det kuplede loft i Iran tog han f.eks. med sig i de akustiske forarbejder til Operaen i Sydney.

Arkitektur

Fem hjerter: Utzon-centeret i Aalborg har skabt en helt vidunderlig udstilling om Danmarks nok mest berømte arkitekt

Utzon Center i Aalborg har med ’Horisont’ skabt en vidunderlig udstilling om arkitekten Jørn Utzon. Smukt skåret med blik for hans inspirationskilder og installeret med et stærkt scenografisk greb.

Arkitektur
FOR ABONNENTER

Arkitektur er en meget bunden kunstart, hvor kun de færreste udøvere formår at prikke hul på den helt snævre horisont, der ligger i dens lokale økonomiske og funktionelle begrænsninger og forbinde den til noget større. Huller, hvorigennem kan strømme en vision for, hvad det vil sige at være et menneske på Jorden under Solen.

Få fuld adgang i 3 måneder for 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Se tilbud

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce