Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Hvor end Jørn Utzon kom hen, som f.eks. i Isfahan i Iran, forstod han at uddrage en universel lære af den  kultur- og stedsspecifikke byggekunst –  principper og former, han kunne genbruge  i andre projekter. Princippet fra det kuplede loft i Iran tog han f.eks. med sig i de  akustiske forarbejder til Operaen i Sydney.
Pr-foto: Utzon Center

Hvor end Jørn Utzon kom hen, som f.eks. i Isfahan i Iran, forstod han at uddrage en universel lære af den kultur- og stedsspecifikke byggekunst – principper og former, han kunne genbruge i andre projekter. Princippet fra det kuplede loft i Iran tog han f.eks. med sig i de akustiske forarbejder til Operaen i Sydney.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem hjerter: Utzon-centeret i Aalborg har skabt en helt vidunderlig udstilling om Danmarks nok mest berømte arkitekt

Utzon Center i Aalborg har med ’Horisont’ skabt en vidunderlig udstilling om arkitekten Jørn Utzon. Smukt skåret med blik for hans inspirationskilder og installeret med et stærkt scenografisk greb.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Arkitektur er en meget bunden kunstart, hvor kun de færreste udøvere formår at prikke hul på den helt snævre horisont, der ligger i dens lokale økonomiske og funktionelle begrænsninger og forbinde den til noget større. Huller, hvorigennem kan strømme en vision for, hvad det vil sige at være et menneske på Jorden under Solen.

4 DAGE TILBAGE: Tilbud slutter søndag

Få 100 dage med fuld adgang for kun 299 kr.

Bliv abonnent

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden