Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Uffe Ellemann-Jensen mener, at DR-sagen er udtryk for spin fra DR's side.
Foto: MARIA FONFARA

Uffe Ellemann-Jensen mener, at DR-sagen er udtryk for spin fra DR's side.

Kultur

Uffe: Eks-chef forsøger at aflede opmærksomheden fra økonomisk kaos

Uffe Ellemann-Jensen kalder sagen om regeringens mail til DR for »vildt hysterisk«. DR forsøger at aflede opmærksomheden fra egne problemer, mener han.

Kultur

Sagen om kulturministerens mail til formanden for DRs bestyrelse er en storm i et glas vand.

Det mener tidligere formand for Venstre og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V).

»Regeringer skal selvfølgelig holde sig fra direkte indblanding i DR's redaktionelle linje. Men når det er sagt, synes jeg, at den her sag er vildt hysterisk«, siger han til Politiken.dk.

Knæfald for Nissens spin De sidste par dage har VK-regeringen været i skudlinjen for at have kritiseret DR's dækning af Irak-krigen i 2003. I en ny bog fra forhenværende generaldirektør i DR, Christian S. Nissen, fremgår det bl.a, at regeringsmedlemmer har været stærkt utilfredse med navngivne studieværter.

Men den tidligere V-formand har svært ved at se nyheden:

»Medierne er på stribe faldet for Nissens spin. Herregud, det svarer jo til, hvad DR altid har været udsat for af pres. Intet nyt under solen der. Og Brian Mikkelsen har altid rendt rundt og sagt de her ting offentligt«, siger han.

Fuldstændig ligegyldig Til gengæld mener Uffe Ellemann-Jensen, at den tidligere generaldirektør i DR, Christian S. Nissen, forsøger at aflede opmærksomheden fra DR-byens økonomiske vanskeligheder.

»Det her handler om noget helt andet. Nemlig, at Nissen ønsker at aflede opmærksomheden fra det økonomiske kaos, han har skabt for DR i Ørestaden. Det er det, Nissen forsøger at dække med den her fuldstændig ligegyldige mail« siger han.

Modstå presset
I den pågældende sag har flere kendte tv-ansigter trådt frem og beskyldt VK-regeringen for at udøve politisk pres på DR’s redaktionelle linje. Men den slags forsøg på politisk pres er et grundvilkår, mener Uffe Ellemann-Jensen:

»Når man har en statsradiofoni, er det for naivt at forestille sig, at politikere ikke vil prøve at få indflydelse, og det må man så stritte imod. Man skal altså ikke være for pjevset i det der job«, siger den tidligere minister.

»Bundlinjen for en god journalist er altid, at han modstår presset og bliver ved med at være fri og uafhængig. For pres har der altid været, og kan man ikke modstå det, skal man finde sig et andet job. Og så gælder det om at have chefer, som er et skjold mod den type indblanding, og det har der jo sjovt nok altid været på DR«, tilføjer Ellemann-Jensen.

Uffe som rød lejesvend

Uffe Ellemann-Jensen har selv været ansat i Danmarks Radio, før han gik ad politikervejen. Og også den gang var politisk pres en del af hverdagen:

»Da jeg var på DR, var der også massivt politisk pres. Både fra socialdemokratiske regeringer, men også fra borgerlige politikere. Og det var endda i det gode gamle monopoldage«, siger han og tilføjer:

»Selv er jeg blevet beskyldt for alt fra at være rød lejesvend til at være borgerlig klakør«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce