Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR-foto
Foto: PR-foto

Søren Dahlgaard vil udfordre stilleben-maleriet med sin brød-performance. Djævlens Advokat synes mere, det minder om Jackass.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Djævlens advokat »Dejkrigeren kunne blive vor tids Charlie Chaplin«

Med kroppen dækket af brød optræder performancekunstneren Søren Dahlgaard som ’Dejkrigeren’ ved åbningen af kunstmessen Art Copenhagen. Djævlens Advokat prøver at overtale ham til at angribe Brian Mikkelsen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Du præsenterer dig som indbagt kunstner? Men du er jo ikke rigtig indbagt. Du har bare bundet et par ciabattaflutes om brystkassen.
»Nej, jeg er ikke rigtig indbagt. Det er noget spin«.

Ja, for jeg troede du havde bagt dig selv i en ovn. Du ved, ofret dig for kunsten?
»Jeg ofrer mig egentlig også, når jeg render rundt. Det kan være pinligt, når brødene falder af. Så står jeg der i boksershorts med nogle brød rundt om maven«.

Jeg har også set dig indsmurt i maling hoppe ind i en mur igen og igen. Der er sådan lidt Jackass over din kunst, er der ikke?
»Det er mere slapstick. Men Jackass er selvfølgelig også slapstick. Der, hvor jeg hopper ind i en væg, er det en human paintbrush-teknik, hvor jeg er en pensel. Det er ikke ligesom Jens Jørn Thorsen, der brugte pikken sådan halvfjerdseragtigt«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden