Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Holdet bag 'Fri os fra det onde' foreviget sidste sommer. Det er Ole Bornedal, der tager sig til hovedet.
Foto: Ole Frederiksen

Holdet bag 'Fri os fra det onde' foreviget sidste sommer. Det er Ole Bornedal, der tager sig til hovedet.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Strid om Bornedal-film kan få konsekvenser

Filminstituttet vil forhandle med parterne efter strid, der fører til, at Ole Bornedals nye film ikke vises i Nordisk Films biografer.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Danske Filminstitut (DFI) vil ikke afvise, at instituttet fremover skal have et afgørende ord, når det drejer sig om at placere nye danske spillefilm i biograferne.

Udgangspunktet er en strid, der fører til, at Ole Bornedals ny film, 'Fri os fra det onde' kun får premiere i en enkelt af Nordisk Films 17 biografer. En strid, der også omfatter beskyldninger om, at Nordisk Film misbruger sin stærke position på markedet.

Instituttets direktør, Henrik Bo Nielsen, siger til Ritzau, at som udgangspunkt er det et frit marked, der skal regulere sig selv.

»Efter vores mening har reguleringen virket tilfredsstillende, men da der i denne sag er sat spørgsmålstegn ved, om mekanismerne fungerer, vil jeg tage en dialog med de involverede parter og med aktørerne i branchen«, tilføjer han.

Det Danske Filminstitut yder blandt andet økonomisk støtte til danske film.

Strid om premieredato I slutningen af november henvendte Nordisk Film sig til SF Film, der distribuerer Bornedals film, og gjorde opmærksom på, at koncernen ikke kunne få plads til filmen 3. april.

SF Film ønskede premieren på denne dato, fordi det gav mulighed for et stort publikum i påsken.

John Tønnes, direktør for Nordisk Films biografer, forklarer, at den store trængsel af nye film op til påske var forklaringen på henvendelsen.

Nordisk Film foreslog, at 'Fri os fra det onde' kunne flyttes til 17. april, fredagen efter påske, eller en anden dato efter denne. Men fik nej fra distributøren, der vurderer, at en premiere bare 14 dage senere ville være et så dårligt bytte, at det i realiteten ville gøre det nødvendigt at flytte filmen til efter sommerferien.

Andre biografer havde ingen problemer

SF Film hæfter sig ved, at 40 andre biografer ikke havde problemer med at få plads til Bornedals film. Den vil dog ikke kunne ses i flere større byer, hvor der kun findes biografer, som drives af Nordisk Film.

'Fri os fra det onde' har komikeren Lasse Rimmer og Lene Nystrøm Rasted, kendt fra Aqua, i to af de største roller.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden