Ulrich Thomsen er nomineret til en Robert for sit spil i 'Arven'. - Foto: Fra filmen

Ulrich Thomsen er nomineret til en Robert for sit spil i 'Arven'. - Foto: Fra filmen

Kultur

'Arven' indstillet til ni-dobbelt Robert

Per Flys 'Arven', von Triers 'Dogville' og Anders Thomas Jensens 'De grønne slagtere' er topscorere blandt de nominerede til årets uddeling af Robert-statuetter.

Kultur

Sidste års mest sete danske spillefilm, Per Flys 'Arven', er topscorer med ni nomineringer til Robert-priserne, bliver uddelt 1. februar efter en afstemning blandt medlemmerne af Danmarks Filmakademi.

Lige i hælene på 'Arven' følger 'Dogville' og 'De grønne slagtere', som hver er nomineret i otte kategorier, mens den spritnye ungdomsfilm 'Bagland', er indstillet til en pris i syv af de 17 mulige kategorier.

Hovedindstillingerne:

  • Kampen om at blive kåret til årets bedste danske film står mellem 'Arven' (Per Fly), 'Dogville' (Lars von Trier), 'Lykkevej' (Morten Arnfred), 'Rembrandt' (Jannik Johansen) og 'Reconstruction' (Christoffer Boe).
  • Kandidaterne til bedste kvindelige hovedrolle: Birthe Neumann i 'Lykkevej'. Sidste Babett Knudsen i 'Se til venstre, der er en svensker'. Iben Hjejle i 'Skagerrak'. Stephanie León i 'Bagland' og endelig Susanne Juhasz i 'Regel nr. 1'.
  • Og til bedste mandlige hovedrolle: Lars Brygmann i 'Rembrandt'. Nikolaj Coster Waldau i 'Manden bag døren'. Ulrich Thomsen i 'Arven'. Frederik Christian Johansen i 'En som Hodder' og Nikolaj Lie Kaas i 'De grønne slagtere'.

/ritzau/

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce