Fra 11. oktober kan man spille fodbold indenfor i Kødbyen, når Fodboldfabrikken åbner med fem indendørs græsbaner.
Foto: Jan Grarup

Fra 11. oktober kan man spille fodbold indenfor i Kødbyen, når Fodboldfabrikken åbner med fem indendørs græsbaner.

Kultur

Kødbyen får fem fodboldbaner - og en fodboldbar

Tidligere medicinalfabrik på 2.500 kvadratmeter åbner i næste uge.

Kultur

Slagtere slagter køer, kunstinteresserede går på V1 eller Galleri Bo Bjerggaard, og unge slubrer farvede drinks på Jolene og Karriere Bar i Kødbyen.

Nu får også fodboldentusiaster en grund til at kigge forbi det alsidige og fashionable område på Vesterbro.

11. oktober åbner Fodboldfabrikken nemlig med fem indendørs fodboldbaner, hvor både fodboldekvilibrister, nybegyndere, børn og voksne kan booke en tid.

Fodbold uden besvær »Vi synes ikke, at forholdene for uorganiserede fodboldspillere er så fede i København«, siger Lars Kruse, der sammen med Carsten Gram Haagensen står bag de nye boldbaner i Skelbækgade ved Kødbyen.

De spiller begge fodbold på hobbyplan, når der altså er en, der tager initiativ til at arrangere at spille i eksempelvis Fælledparken, sørge for trøjer, bolde og alt det praktiske.

Lars Kruse mener nemlig, at der er for meget besvær forbundet med at spille fodbold i København, hvis ikke man er fast tilknyttet en klub.

Der er sørget for trøjer
kan man booke en bane for 400-600 kroner per time. Og når man møder op, får man stukket et sæt trøjer og en bold i hånden, som man afleverer igen efter kampen.

Konceptet er, ligesom når man skal bowle, at man bestiller en bane på timebasis og får udleveret alt det, man skal bruge.

Øltrangen
En anden ting omkring en fritidsfodboldkamp, der har irriteret initiativtagerne til Fodboldfabrikken, er, hvad man stiller op med trangen til øl efter endt kamp.

For når man har spænet rundt efter en bold i en time og er helt svedig, så melder tørsten sig. Problemet er bare, at man først skal op på cyklen, hjem med sportstasken og finde en bar.

29. oktober åbner baren Klubhuset, hvor man kan få en bajer i en såkaldt 3. halvleg. Her kommer ingredienserne, som et hvert klubhus med respekt for sig selv skal kunne tilbyde: En bar, fladskærme, der viser fodbold, og naturligvis et bordfodbold-bord.

Kødbyen er en perfekt beliggenhed

Fodboldfabrikken er opstået efter engelsk forbillede, hvor lignende centre er skudt op i byerne med stor succes.

Det nye mekka ligger i en tidligere medicinalfabrik på 2500 kvadratmeter og har fem baner, der hver er 20 gange 11 meter og belagt med kunstgræs.

Banerne er er egnet til femmandshold.

»Selve ideen var født, før vi så lokalerne i Kødbyen. Men stedet er helt optimalt for os, for det kan jo ikke blive mere centralt«, siger Lars Kruse.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden