Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gadedreng. Oblitas fra filmen 'The boy behind the mask. Han lærte at sniffe lim den første uge, han levede på gaden. Og lærte at røve folk i uge nummer to.

Gadedreng. Oblitas fra filmen 'The boy behind the mask. Han lærte at sniffe lim den første uge, han levede på gaden. Og lærte at røve folk i uge nummer to.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Afstemning: Hvem har lavet den bedste 'ung i et uland'-film?

For andet år i træk skal politiken.dk's læsere afgøre publikumsprisen i 'ung i et uland'-konkurrencen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Krig, krise, revolution, fattigdom og jordhytter.

Sådan er virkeligheden for mange unge i verdens ulande, men hvordan er det så lige at være ung i et område, hvor vandet ikke rinder fra hanerne, og der aldrig har været nogen fætter BR i familien?

Det spørgsmål stillede politiken.dk i starten af året i et samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke og udskrev igen en videokonkurrence, der skulle forsøge at give nogle af svarene.

Og der er kommet mange gode bud. Hele 22 færdige, fine små film, som på Mellemfolkeligt Samvirkes hjemmeside har været til afstemning og derfor her på politiken.dk nu er kogt ned til seks film, som du kan sætte dig til til rette og nyde.

Og derefter selvfølgelig afgive din stemme på, hvilken film der efter din mening fortjener at løbe med publikumsprisen, som igen i år er et EOS Canon 600d kamera.

Vinderen sidste år blev filmen om kondomkunstneren fra Zambia, og igen i år har mange unge, eventyrlystne danskere fundet deres indre filmskaber frem.

LÆS OGSÅ

Gennem lyd, video og historiefortælling bliver der gået helt tæt på den unge generation i eksempelvis Bolivia, Indien, Burma, Sierra Leone, Øst Jerusalem og Kenya, og dem bør du ikke snyde dig selv for.

Janus, Vibeke og Kim, hvem løber af med jordomrejsen?
Så tag en pause fra dine gøremål, rejs ind i en verden fjern fra den danske andedam og oplev den bolivianske maskerede skopudsers drømme om at blive lovens lange arm, og hvordan krudt, kugler og klovne hænger sammen i Østjerusalem.

Derudover kan du glæde dig til en rytmisk rejse ind i generationerne i Sierra Leone, dansens vigtighed for unge i Indien, virkelighed og drømme fra kenyanske slumdogs i Kibera og unge burmeseres kamp for ytringsfrihed, demokrati og forandring i et turbulent Burma i transition. Se dem alle her nedenfor.

Sammen med publikumsprisen vil 1.-, 2.- og 3.-præmien blive uddelt 22. marts klokken 16.00 til 17.00 ved en lille seance på Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, Nørrebro.

Her vil den filmkyndige jury bestående af filminstruktør Janus Metz (Armadillo), filmproducent Vibeke Windeløv (Dogville) og filmanmelder Kim Skotte (Politiken) afgøre, hvilken af de oprindelige 22 deltagende film, der vinder hovedprisen, en jordomrejse fra Kilroy Travels.

Alle filmelskere og interesserede sjæle er velkomne. Kom og mød filmskaberne, hør deres historie, og se filmene sammen med juryen.

Publikumsprisen bestemmes som sagt af politiken.dk’s læsere, så husk at stem på din favorit. Afstemningen kører frem til onsdag 21. marts klokken 16.00.

God fornøjelse.

Mellemfolkeligt Samvirkekan du i øvrigt se resten af de deltagende film og læse mere om konkurrencen, som er støttet af Danida.

With hope from Silwan
Livet som ung palæstinenser i det besatte Østjerusalem skildres i denne kortfilm igennem historien om to fætre, der hver især har to vidt forskellige udgangspunkter i livet.
Land: Palæstinensere i Jerusalum
Producent: Souha Al-Mersal og Rebecka Rydberg

Voice of Kibera
Kom helt tæt på unge i Østafrikas største slum med en million indbyggere.
Land: Kenya
Producenter: Victoria Sonne, frederik Tillitz, Anna Odds

Generation Wave
Igennem denne film kan du opleve, hvordan unge burmesere kæmper for ytringsfrihed, demokrati og forandring i et turbulent og skiftende Burma.
Land: Burma
Producent: Mona Æbdrup

The boy behind the mask
Film om virkeligheden for den maskerede gadedreng, som overlever ved at pudse sko, men har en insisterende tro på en bedre fremtid.
Land: Bolivia
Producent: Vanessa Salome Christophersen

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

I Got Rhythm
Film med kreativ brug af klippeteknik, musik og rytme. Filmen giver et indblik i den rytme og livsglæde, man møder i Sierra Leone, og tager os med på en rejse ind i generationerne.
Land: Sierra Leone
Producenter: Trine Berg og Anni Lyngskær

Dancing like a star

Filmen giver et portræt af Chinmay, som lever og ånder for at danse. Selv om man lever i fattigdom, har man stadig muligheder for at udleve sine drømme. Land: Indien Producenter: Kristine Hamburg & Charlotte Geneser

FACEBOOK

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden