Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Vanessa Christophersen
Foto: Vanessa Christophersen

Skopudseren med den store drøm blev vinderen i Mellemfolkeligt Samvirkes og politiken.dk's kortfilmkonkurrence 'Ung i et uland'. Vanessa Christophersen stod bag filmen, og hendes søster havde lavet musikken. Duoen nuppede både juryens hovedpris og publikumsprisen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gadedrengen fra Bolivia rydder bordet i uland-konkurrence

Kortfilmen 'The boy behind the mask' tog hovedprisen i videokonkurrencen 'Ung i et uland'.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den første uge, han levede på gaden, lærte han at sniffe lim.

Den anden uge havde han sin røveridebut.

12-årige Christian Oblitas har ikke haft et nemt liv, men efter han kom på børnehjem i Bolivias hovedstad, La Paz, er det gået en smule fremad.

Det kan man se i kortfilmen 'The boy behind the mask', som var et af de 22 bidrag i Mellemfolkeligt Samvirkes og politiken.dk's kortfilmkonkurrence 'Ung i et uland'.

LÆS OGSÅ

Nu lever Christian som skopudser, men en ret skræmmende en, for han vil altid beholde sin maske på, når han pudser folks sko. For at bevare sin værdighed. Og drømmen er intakt - han vil være politimand, så han kan hjælpe andre gadebørn.

Christian er en inspiration for os alle sammen med sin historie

En inspiration for os alle
Portrættet af Christian Oblitas er lavet af Vanessa Christophersen, som var med på en Skype-forbindelse fra Bolivia ved aftenens prisceremoni i Mellemfolkeligt Samvirkes lokaler i København.

Her kunne hun fortælle, at hun virkelig var rørt over at vinde ikke bare juryens hovedpris - en jordomrejse med Kilroy Travels - men også publikumprisen efter afstemningen på politiken.dk.

Vanessa Christophersen tilføjede, at hun vil gøre alt for at hjælpe filmens hovedperson så godt som muligt fremover.

»Christian er en inspiration for os alle sammen med sin historie – og drengen, der gemmer sig bag masken, kan inspirere os alle«, sagde Vanessa Christophersen.

Et ydmygt budskab

Og det var dommerne altså enige i.

Producent Vibeke Windeløv fortalte ved aftenens filmscreening, at filmen kom godt ind bagved og var rørende fortalt, mens filminstruktør Janus Metz blev helt øm i hjertet:

»Det er en rørende film om en dreng, der gemmer sig i skam for andres fordømmende blikke, og som har et brændende ønske om at blive politimand, så han kan gøre livet bedre for gadebørn som ham selv. Gadedrengen Christians historie og det budskab, han fremsætter, er ydmygt, simpelt og går rent ind. Filmen er enkel og klar og har en stærk nerve i Christians fortælling. Når den er slut, sidder man tilbage øm i hjertet, men også med en klar følelse af, at Christian vil kunne klare sig, hvis han fik en chance«.

Filmen er enkel og klar og har en stærk nerve i Christians fortælling

Publikumprisen kom i hus med 28 procent af stemmerne efter afstemningen blandt politiken.dk's læsere.

Juryen tildelte filmen 'I Got Rhythm' (Trine Berg og Anni Lyngskær) andenpladsen i konkurrencen, mens 'Krumping Liberia' (Laura Lindegaard) blev nummer tre.

Tillykke til alle vinderne.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden