Trængsel.  For at dæmme op for trængslen til Distortion skal festivalen nu søge mod større pladser i København.
Foto: Joachim Adrian (arkiv)

Trængsel. For at dæmme op for trængslen til Distortion skal festivalen nu søge mod større pladser i København.

Kultur

Københavnsk folkefest skal holde sig fra sidegaderne

Kommunen kræver, at Distortions gadefester flytter til byens åbne pladser.

Kultur

I år skal Distortion sørge for at holde sine kæmpe gadefester på større pladser i København.

Begrundelsen fra Københavns Kommune er, at gaderne sidste år var for smalle.

»For at kunne håndtere publikumsmængderne, så har de anbefalet os at flytte til større pladser, og det råd har vi selvfølgelig fulgt«, siger Jon Laursen, som er sekretariatschef for Distortion til Ibyen.dk.

LÆS MERE

Sidste år bugnede Københavns gader med glade mennesker, som også efterlod sig en del ølflasker, affald og cigaretskodder på Københavns brosten.

Festivalen Distortion voksede sig sidste år større, og opnåede besøgstal på mindst 100.000 ved festlighederne i Indre by, på Nørrebro og Vesterbro.

Store fester på større pladser

Gæsterne til Distortion vil i år kunne mærke den tydelige forskel, at Distortion nu er blevet bedt om at søge nye festområder.

»Vi har spurgt København Kommune, om det er i orden, at vi holder det på Nytorv, Gammeltorv, Højbro Plads, pladsen ved Enghave Station, Sdr. Boulevard og den røde del af Superkilen på Nørrebro«, siger Jon Laursen

Dermed vil hovedårerne for Distortions gadefester være på disse pladser, mens der stadig vil være mindre gadefester tilknyttet Distortions partnere i andre, mindre gader i bydelene.

LÆS OGSÅ

For at sætte en stopper for de store mængder affald og den efterfølgende oprydningsregning, har Distortion i år indført 'god stil gadearmbånd'.

Mod 100 kroner kan deltagere i Distortions gadefester være med til at betale for den efterfølgende oprydning i Københavns gader og stræder.

I år løber Distortion af stablen fra onsdag 30. maj til søndag 3. juni.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden