Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Radio. Peter Falktoft (Snebolden) og Esben Bjerre fra 'Monte Carlo' vandt både 'Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon' som årets bedste radioværter og prisen som 'Årets Drivetime' i går.
Foto: Fra Facebook

Radio. Peter Falktoft (Snebolden) og Esben Bjerre fra 'Monte Carlo' vandt både 'Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon' som årets bedste radioværter og prisen som 'Årets Drivetime' i går.

Kultur

Monte Carlo-værter blev de store sejrherrer ved 'Prix Radio'

DR løb med en stor håndfuld af priserne, da radioverdenen hyldede sig selv.

Kultur

De to værter på 'Monte Carlo' på P3, Peter Falktoft og Esben Bjerre, havde lidt af en fest, da den danske radiobranche i aftes gav priser til det bedste radioprogrammer det seneste år.

Prisuddelingen 'Prix Radio - Danmarks Officielle Radiopriser' blev afholdt i København, og værtsparret på 'Monte Carlo' blev aftenens pris-topscorere.

De vandt både 'Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon' som årets bedste radioværter og prisen som 'Årets Drivetime', hvilket dækker over bedste radioprogram i eftermiddagsfladen.

Udover Peter Falktoft (Snebolden) og Esben Bjerre består 'Monte Carlo'-redaktionen af Gry Frid-Nielsen og Mette Kjær. Ifølge folkene bag programmet, »vender de ugens store og små kulturelle begivenheder, kigger på ugens bedste tv og tester citater efter en særlig citatskala, som er opfundet til lejligheden«.

»Årets vinder er et program, der er begavet, velorienteret, personligt og ekstremt kvik i replikken. Lige det selskab, man har brug for på vej hjem«, lød det blandt andet i motiveringen for prisen som 'Årets Drivetime'.

LÆS OGSÅ

Syv priser til DR
I det hele taget var det en god aften ved prisfesten for Danmarks Radio. DR modtog syv ud af de 11 priser, der blev uddelt ved 'Prix Radio'.

Bl.a. fik 'Madsen på P4' med Alex Nyborg Madsen prisen som årets public service-program, Bjarke Stender vandt 'Årets dokumentar/feature' for hans program 'Min onkels aske' på P1 og Jørn Hjorting fik 'Årets Hæderspris'.

»Gennem den seneste tid har vi prøvet at forny P3 og gøre kanalen lidt frækkere, og det synes jeg i høj grad er lykkedes. Det glæder mig at se, at det bliver honoreret med to priser til 'Monte Carlo'-folkene. Samtidig synes jeg også, at 'P3 Nyheder's 'benspænd' med at holde en politikerfri uge viser, at vi godt tør prøve at gå nye veje for at lave spændende radio, siger DR's radiochef Tor Arnbjørn, til DR's hjemmeside.

Lykønskninger på Facebook

'Prix Radio - Danmarks Officielle Radiopriser' blev uddelt i forlængelse af radiobranche-træffet Radiodays fredag og lørdag i København.

Og det var nogle glade værter for 'Monte Carlo', som lørdag aften postede nyheden deres nyvundne priser på Facebook.

»Breaking: vi har vundet Den Gyldne Mikrofon! Det bliver et kæmpe tak herfra. PS: held og lykke med at få os ned på jorden igen. Kæmpe vinger bagud!«, lød det fra Peter Falktoft og Esben Bjerre, som i nat har modtaget flere hundrede rare hilsener fra fans af programmet på Facebook.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce