Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Buspassion. 32-årige Thomas de Laine boede fem år med altan ud over  Sundbyvester Plads: »Det var selvfølgelig ikke noget, jeg kiggede på hele tiden, men man lægger jo mærke til  bussammenbrud, chaufførskifter og den slags virak«. Foto: Joachim Adrian

Buspassion. 32-årige Thomas de Laine boede fem år med altan ud over Sundbyvester Plads: »Det var selvfølgelig ikke noget, jeg kiggede på hele tiden, men man lægger jo mærke til bussammenbrud, chaufførskifter og den slags virak«. Foto: Joachim Adrian

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Busnørden Thomas: Jeg kan kende forskel på 5A og 350S på lyden

For Thomas de Laine er 5A ikke kun et spørgsmål om at komme fra A til B.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når Thomas de Laine slentrer ned ad Amagerbrogade og en bus nærmer sig bagfra, kan den 32-årige busfanatiker høre, om der er tale om linje 5A eller 350S.

»Det handler om gearkassen. Om den buldren og rumlen, den giver, og om den karakteristiske fløjtende lyd, når den bremser ned. Man bliver sådan lidt glad, når man hører den. Der skal helst være god fart på, før man så bremser helt ned. Men det kan almindelige mennesker jo nok ikke høre forskel på«, redegør Thomas de Laine med en let stolt mine.

LÆS OGSÅ

Vi har netop stemplet ind på bus 5A og har kurs mod Sundbyvester Plads på Amager, hvor en del af busserne på linje 5A holder pause, og hvor Thomas de Laine indtil for nylig havde bopæl.

Til daglig arbejder Thomas de Laine med trafikinformation i Vejdirektoratet, og så er han ophavsmand til bushjemmesiderne myldretid.dk og busglobe.com – hjemmesider, som blandt andet rummer en del af de godt 20.000 billeder af busser, han har taget gennem årene.

»Interessen for busser startede vel i børnehaven. Det er nok suset i, at busserne flytter så mange mennesker på en gang. Og så er det jo sjovt at høre og mærke, hvordan motor, gearkasse og karosseri er forskellige«.Som »at gå i stå i en elevator«
Den efterhånden legendariske buslinje 5A i København bringer daglig 65.000 danskere gennem byen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden