Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Angreb. Socialordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation Lars Aslan Rasmussen mener en alternativ udstilling om det armenske folkedrab skal aflyses inden den bliver til noget.
Foto: NIELS HOUGAARD (arkiv)

Angreb. Socialordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation Lars Aslan Rasmussen mener en alternativ udstilling om det armenske folkedrab skal aflyses inden den bliver til noget.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyrkisk udstilling om folkemord er »en svinestreg«

Skal Iran også have lov at benægte Holocaust på Det Kongelige Bibliotek, spørger Lars Aslan Rasmussen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En hån mod ofrene. Videnskabelig forfalskning af værste skuffe og en helt igennem grotesk beslutning.

Sådan siger Socialdemokraternes socialordfører i Københavns Borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen, som reaktion på nyheden om, at Det Kongelige Bibliotek vil lave en alternativ udstilling om det armenske folkedrab.

LÆS OGSÅ

Lige nu har biblioteket en udstilling om folkedrabet, som bygger på journalisten Helle Schøler Kjærs bog '1915: Danske vidner til det armenske folkemord', og det er faldet den tyrkiske ambassade for brystet.

LÆS KRONIK AF SCHØLER KJÆR

De anerkender nemlig i modsætning til de fleste historikere og en lang række nationer ikke massakren mod det kristne armenske mindretal i Osmannerriget årene 1915-1917 som et folkedrab.

Modudstilling
Derfor har bibliotekets direktør efter et møde med Tyrkiets ambassadør valgt at give ambassaden mulighed for at lave sin egen alternative udstilling.

»Det er jo helt grotesk«, siger Lars Aslan Rasmussen, der selv har en tyrkisk far.

Når der bliver begået historieforfalskning, løgne og propaganda for offentlige penge, så må der gøres noget. Det her var et folkemord, og det må Tyrkiet lære at stå ved

»Det var et folkemord, så der skal ikke være nogen alternativ fremstilling af historien. Der findes rigeligt af mærkelige sider på internettet, men at det lykkes Tyrkiet at lave det her, er en svinestreg, synes jeg«

Han mener ikke, at der skal være plads til den slags udstillinger, når man i Tyrkiet kan »blive myrdet og sat i fængsel for at tale om et folkedrab«.

Hvad kan man så også udstille?

»Jeg synes som sådan ikke, at politikere skal blande sig i alting, men når der bliver begået historieforfalskning, løgne og propaganda for offentlige penge, så må der gøres noget. Det her var et folkemord, og det må Tyrkiet lære at stå ved«.

Og hvis udstillingen faktisk bliver til noget, rejser det et nyt spørgsmål, mener Aslan Rasmussen:

»Jeg vil gerne vide fra Det Kongelige Biblioteks direktør, Erland Kolding Nielsen, om man også må lave udstillinger med sine egne historier om Vietnam-krigen, om Iran må lave en udstilling, hvor de benægter Holocaust, og om man må komme med sit eget bud på 2. Verdenskrig på biblioteket?«.

LÆS DEBAT

Lars Aslan Rasmussen mener, at udstillingen bør pilles ned, fordi den »på alle måder er moralsk og historisk forkert«.

Politiken.dk har forsøgt at komme i kontakt med Erland Kolding Nielsen, men han sidder ifølge Det Kongelige Bibliotek i møde til sent i aften.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden