Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
EUGENE HOSHIKO/AP
Foto: EUGENE HOSHIKO/AP

Kineserne skal rette op på Barbies svigtende salgstal i USA. Befolkningen er gigantisk, og dukkeproducenten ser sotre salgsmuligheder, ikke blot blandt små piger, men også hos deres mødre, der ikke selv kunne få en Barbie som børn.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Barbie er klar til at erobre Kina

Barbiedukken fylder 50 år i dag. Mærkedagen blev fejret i fredags med åbningen af en seksetagers Barbiebutik i Shanghai.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Huang Weis spinkle krop synker ned i Barbie-tronens lyserøde plys.

Fra hånden stikker en sølvfarvet tryllestav med sommerfuglemønster op. Hendes øjne med øjenvipper, som klumper sammen af et tykt lag mascara, plirrer troskyldigt op mod kameralinsen, mens hun forsøger at finde en passende grimasse.

Den 25-årige sekretær fra Hubei i det centrale Kina er i færd med at få taget et portræt af sig selv som Barbie-prinsesse.

»Barbie er så nuttet og smuk. Hun er alle pigers drøm, og også min«, siger Huang Wei, da hun træder ned fra det lyserøde podium og så forsvinder ud i menneskemængden, forsigtigt trippende på sine pink stilethæle, mens den sorte Chanel-taske dingler fra armen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden