Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune

Gadekunst. Den franske street art-kunstner ATMA får inden længe grønt lys til at pryde væggen her ved Kødbyen i København.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kendt street-art kunstner skal male hel husgavl ved Kødbyen

Gadekunstneren ATMA får efter al sandsynlighed grønt lys til kæmpe gavlmaleri.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et storstilet kunstprojekt udført af den vidt berømmede franske kunstner ATMA kommer til at pryde væggen ved Ingerslevgade og Skelbækgade ved siden af Baisikeli cykler.

Manden er i den absolutte verdenselite, når det gælder street-art kunst

Det fortæller medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune Simon Strange (S), der på et møde i forvaltningen torsdag efter al sandsynlighed giver den endelige tilladelse til projektet.

LÆS OGSÅ

»Vi er vildt begejstret over, at vi nu, med al sandsynlighed, får så stor en international stjernekunstner til København. Byens indbyggere kan virkelig glæde sig, for manden er i den absolutte verdenselite, når det gælder street art-kunst«, siger Simon Strange.

Den franskfødte kunstner har tidligere opført opsigtsvækkende malerier i både Rabat, Barcelona og London, hvor han nu er bosat og arbejder for det veletablerede galleri Lazarides Rathbone.

Portrætter i fokus
ATMA er særligt kendt for sine farverige portrætter af kendte personligheder, der blandt andre tæller skuespilleren Kevin Spacey, stjernekokken Gordon Ramsey og bokseren Chris Eubank.

Hans seneste værk, der kan ses i Londons metroundergrund, hvor ATMA har bidraget til en storstilet kunstinstallation, TUNNEL 228, har også ansigtet i fokus, og interessen for portrættet går igen, når ATMA skal pryde Vesterbro-væggen.

Det bliver nemlig en fortolkning af den danske fotograf Søren Solkjærs ansigt, der kommer til at pryde væggen, som tidligere har været udsmykket af Shephard Fairey, en anden kendt street-art-kunstner.

» ATMA har foreslået et portræt af den danske fotograf Søren Solkær, og det synes jeg er en super fin ide. For også han er en progressiv kunstner med visuelle evner«, siger Strange, der mener, at København som by viser »åbenhed og højt til loftet«, når den giver rum og mulighed for sådanne installationer.

Udsat væg

Væggen, som ATMA ønsker at male på, er ejet af Københavns Kommune, mens brugen og vedligeholdelsespligten er lejet ud til Baisikeli cykler.

Og de kan få deres sag for, idet fans af street-art-kunst ofte har svært ved at lade værkerne være. Det viste sig for eksempel for et par år tilbage, da Shephard Faireys dekoration på samme plads fik kunstinteresserede til at tage dele af værket, der bestod af en række sammensatte plakater, med sig hjem, sådan at det langsomt forvitrede.

LÆS OGSÅ

Den endelige godkendelse kræver derfor Baisikelis samtykke, ligesom Center for Bydesign – når den færdige skitse ligger klar- skal sige god for projektet.

Men det er der ifølge Strange ingen grund til tro, at de ikke vil:

»Det er superfint projekt, og jeg betragter det som en formsag at få det accepteret, også selvom væggen tidligere var udsat for hærværk«, siger han om maleriet, der forventes opført i løbet af sommeren.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden