Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Illustration. I den offentlige park kan brugerne kigge op på punkthuset.
Foto: Presse

Illustration. I den offentlige park kan brugerne kigge op på punkthuset.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Damhus Tivoli skal erstattes af park og hus i tretten etager

Men mange er er skeptiske over den nye 'Damhus Have'.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radiobiler, en flyvende bus og en farverig hoppepude er i dag en del af det, som siden 1936 har været kendt som Damhus Tivoli.

Men Rødovre Kommune har nu præsenteret en lokalplan, hvor farverige karruseller skiftes ud med rækkehuse, en offentlig park og et tretten etager højt hus med café i stueetagen.

Det folkelige tivoli, der ligger lige ved Damhuskroen og Damhussøen, skal nemlig lukke.

Det skyldes blandt andet, at antallet af besøgende længe har været sparsomt og at forlystelsesparken derfor ikke er blevet vedligeholdt.

LÆS OGSÅ

Derfor har kommunen præsenteret en plan, der nu vil være til offentlig høring i otte uger. Det betyder, at borgere og interesseorganisationer har indtil 6. februar til at komme med indsigelser.

Det gode og dårlige ved 13 etager
Det er tegnestuen Vandkunsten, der har udarbejdet et forslag til, hvordan den nye 'Damhus Have' kan se ud. Tegnestuen foreslår blandt andet, at man laver en lav bebyggelse i form af rækkehuse, der spejler de gamle på Auroravej.

Det er intentionen, at det tretten etager høje punkthus skal skabe plads til et større grønt område, hvor borgerne kan nyde pladsen foran Damhuskroen med udsigt over Damhussøen.

Samtidig vil den høje bygning få god udsigt til både søen og København, hvilket borgmester Erik Nielsen (A) er meget tilfreds med.

»Jeg glæder mig over, at punkthuset er placeret rigtigt i forhold til solen«, siger borgmesteren til Rødovre Lokal Nyt.

Til gengæld er der skepsis fra andre sider. Eksempelvis er Kim Drejer Nielsen (K) bekymret for, at den høje bygning bliver for dominerende. Han opfordrer til, at der bliver indkaldt til borgermøde, så interesserede kan få lov til at stille spørgsmål og diskutere lokalplanen med politikerne.

Også formand for Teknik- og Miljøudvalget Svend Erik Pedersen (F) er skeptisk.

»Jeg synes, at sagen er problematisk. Man vil placere et højhus midt i et parcelhusområde, hvilket naboerne nok vil finde problematisk. Hvilke rammer for byggeri vil vi tillade her?«, siger han.

Også Rødovres ældste grundejerforening, Søtorphus, tager afstand fra lokalplanen, da den ikke mener, et hus på tretten etager vil passe ind i det øvrige område.

Væsentlige ændringer kræver møde

Danmarks Naturfredningsforening i Rødovre har kritiseret kommunen for ikke at involvere borgere og parter i deres arbejde med Damhus Have.

De mener, ændringerne er så markante, at det ikke er tilstrækkeligt med en offentlig høringsperiode på otte uger.

»I Naturfredningsforeningen går vi meget ind for åbenhed og information om alle væsentlige ændringer af betydning for både bystrukturen, naturen og miljøet i vores kommune«, siger Jann Larsen, der er formand for lokalafdelingen til Rødovre Lokal Nyt.

»Vi håber derfor meget, at der fra kommunens side bliver taget initiativ til, at borgerne ikke blot kan læse kommune- og lokalplanforslagene, men også få lejlighed til at høre og stille spørgsmål om det nye ’Damhus Have’- projekt, som det er blevet kaldt«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden