Danskfokuseret. Lars Mikkelsen er en af hovedrollerne i den nye internationale serie ’The Team’, som udover at blive optaget i København også skal filmes i Belgien, Tyskland, Østrig og Schweiz.
Foto: HOUGAARD NIELS (arkiv)

Danskfokuseret. Lars Mikkelsen er en af hovedrollerne i den nye internationale serie ’The Team’, som udover at blive optaget i København også skal filmes i Belgien, Tyskland, Østrig og Schweiz.

Kultur

Ny dansk filmfond støtter politi-serie med millionbeløb

Copenhagen Film Fund mener, at deres støtte til 'The Team' skaber danske arbejdspladser.

Kultur

Om små to uger begynder optagelserne til den nye, internationale tv-serie 'The Team', som blandt andre har danske Lars Mikkelsen i en af hovedrollerne.

Den danske filmfond Copenhagen Film Fund har som sit første store projekt valgt at støtte politi-serien med 2,5 millioner kroner.

Fonden har til formål at hente internationale filmproduktioner og tv-serier til Danmark, og filmfondens direktør mener, at millionbeløbet får betydning for optagelserne, når de begynder 21. oktober blandt andet i København.

LÆS OGSÅ

»'The Team' lever op til alle vores kriterier om international produktion, som benytter sig af dansk talent og med nogle af optagelserne henlagt til vores område. Vi skaber arbejdspladser«, siger den nyudnævnte direktør, Thomas Gammeltoft, i en pressemeddelelse.

Han peger på, at fondens bidrag blandt andet har betydet, at samtlige instruktører af serien er danske, blandt andet med Katrine Windfeldt som konceptuerende instruktør.

Et afgørende samarbejde

Nordisk Film Production har i omkring 4 år været aktivt med i udviklingen af tv-serien, der har et budget på cirka 75 millioner kroner.

Producer Thomas Heinesen fra Nordisk Film er glad for, at Copenhagen Film Fund har besluttet at gå med i 'The Team'-projektet, som han kalder »meget afgørende« for den internationale tv-serie.

LÆS OGSÅ

»Serien som er startet i Danmark og hvor alle kreative hovedkræfter er danskere, kan nu i langt større grad også produceres her. København har mange kvalificerede filmfolk, som nu vil blive en del af produktionen, og mange flere af hovedstadens unikke locations vil nu optræde i serien«, siger Thomas Heinesen i en pressemeddelelse.

'The Team' har udover Lars Mikkelsen også en tysk og belgisk skuespiller i hovedrollerne, og serien optages både i København, i Belgien, Tyskland, Østrig og Schweiz. 'The Team' bliver sendt i otte afsnit - forventeligt i slutningen af næste år på DR.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce